Pokud budete chtít na Valentýna vytáhnout svou drahou polovičku na něco hezkého a samozřejmě náležitě romantického do kina, můžete zajít na již čtvrtou filmovou Bridget Jonesovou s podtitulem Mad About the Boy (Bridget Jonesová: Láskou šílená). Snímku po třech měsících padla v Londýně poslední klapka, tudíž může zamířit do postprodukce.

Opět se bude jednat o adaptaci jedné z knižních předloh od autorky Helen Fielding. Titulní sympatickou hrdinku opět ztvární Renée Zellweger, počítat také můžeme s návratem Hugha Granta, který si zopakuje roli playboy Daniela Cleavera. Toho jsme se ostatně neviděli od dob druhého dílu, který letos oslavil 20 let od premiéry. Ano, také se cítíme staří.

Colin Firth jakožto Mark Darcy stále k filmu upsaný není. V původní knižní předloze vyjde najevo, že Mark zemřel po tragické nehodě. A jak se tak zdá, ve filmu tomu nebude jinak. 

Z dalších starých známých se ještě vrací Gemma Jones a Jim Broadbent jako Bridgetiny rodiče, Neil Pearson jako Bridgetin šéf Richard Finch, Joanna Scanlan jako „make-up paní" Cathy, Celia Imrie jako kamarádka Bridgetiny matky Una Alconbury a Emma Thomson jako Bridgetina lékařka Dr. Rawling.

Chybět nebude ani hrdinčina kamarádská parta, vrací se tak Sally Phillips jako Shazzer, Shirley Henderson jako Jude, James Callis jako Tom a nakonec i Sarah Solemani jako Miranda.

Z nováčků se ve filmu například představí Chiwetel Ejiofor jako pan Wallaker, Leo Woodall jako Roxster, Isla Fisher jako Rebecca, Nico Parker jako Chloe a mnozí další.

Režii si vzal pod palec Michael Morris, který točil pro seriály jako Bratři a sestry (2006), Volejte Saulovi (2015) a Proč? 13x proto (2017). O scénář se postarala sama autorka Helen Fielding.

Snímek by se měl objevit v kinech 14. 2. 2025.