V roce 2022 vyšlo najevo, že nyní již světoznámé studio A24 chystá seriálový prequel Pátku třináctého, který měl nést název Crystal Lake. Showrunnerem a hlavním scenáristou se tehdy stal Bryan Fuller, tvůrce slavné série Hannibal (2013).

Před několika měsíci se k nám ale dostaly informace o tom, že s chystaným seriálem to začíná vypadat velice bledě. Spolehlivý insider Jeff Sneider tehdy odhalil, že A24 se rozhodlo výrobu prequelu zastavit, tehdy však nebylo známo, zda se mělo jednat pouze o dočasný stav. Server Bloody Disgusting pak uvedl, že v zákulisí zřejmě došlo k nějakým trablům, kvůli kterým se musel celý projekt jistým způsobem předělat.

To mělo pak za následek odchod Bryana Fullera, který se tak vzdal pozice showrunnera. Ten v rámci toho uvedl, že A24 se nakonec rozhodlo vydat se s projektem jinou cestou.

Crystal Lake každopádně mrtvé není. A server Deadline hlásí, že prequel již našel nového showrunnera. 

Tím se stane scenárista a producent Brad Caleb Kane, který psal pro známé seriály jako Hranice nemožného (2008), Pod černou vlajkou (2014) a Tokyo Vice (2022). Je také jedním z tvůrců chystaného seriálu Welcome to Derry, který bude prequelem úspěšného hororu To (2017). Kane se už velice těší, až se na Crystal Lake vrhne, podle jeho slov byla franšíza Pátek třináctého výraznou součástí jeho dětství.

Seriálový prequel se měl podle všeho zaměřit jak na maskovaného a mačetu třímajícího Jasona Voorheese, tak i na jeho šílenou matičku Pamelu, je ale samozřejmě možné, že Kane se uchýlí k nějakým výrazným změnám. Tak uvidíme, co nakonec vykouzlí.