Dr. Stone je netradiční shounen manga, která se soustředí spíše na vědu než na akční souboje, i když na ty také dojde. Napsal ji Riichiro Inagaki a nakreslil Boichi a debutoval v nejslavnějším Weekly Shonen Jump roku 2017.

V minulém roce se příběh transformoval z komiksu do animovaného seriálu od studia TMS Entertainment. A nyní zde máme trailer na druhou sérii s podtitulem Stone Wars, která odstartuje na streamovací platformě Crunchyroll v lednu/januári roku 2021.

Přečtěte si také: Crunchyroll plánuje pro vytváření titulků využívat umělou inteligenci

A o čem anime pojednává? "Je to již několik tisíciletí, co lidstvo zasáhl neznámý záblesk světla a proměnil všechno v kámen. Mladý, po celou dobu zkamenělý středoškolák Taiju Oki, se probouzí do pustého světa a nechce věřit svým očím. Je snad jediný naživu? Omyl! Jeho kdysi dávný, do vědy zapálený kamarád Senku se probudil o několik měsíců před ním a spřádá víc než ambiciózní plán: Vybudovat od základu pomocí vědy novou lidskou civilizaci," píše o seriálu Crunchyroll.

Anime si získalo fanoušky svojí originalitou. Nesoustředí se totiž na souboje, ale vysvětluje základní vědecké principy zábavnou formou. Nejsou to jenom věci, které pomohou k přežití v postapokalyptickém světe, ale i různé drobnosti, které si můžete vyzkoušet sami doma.

Jestli se nudíte, můžete si podle seriálu udělat například domácí colu. Sice to není věc, která by člověku změnila život, ale řekněte, kolik anime vás dokáže něco naučit, aniž byste u toho trpěli?