Studio Paramount Pictures dává pomaličku dohromady svůj chystaný crossover snímek, ve kterém se objeví jak Transformers, tak i G. I. Joe. Jak přesně se film bude nazývat, zatím není známo, ale kolem jedné z hlavních rolí už začal před nějakým časem kroužit Chris Hemsworth (Furiosa: Sága Šíleného Maxe).

A nyní se zdá, že snímek už našel svého scenáristu. Tím by se měl stát filmař Derek Connolly, který byl jedním ze scenáristů jak Jurského světa (2015), tak i následného pokračování s podtitulem Zánik říše (2018). Dále také psal pro známé filmy jako Kong: Ostrov lebek (2017) a Pokémon: Detektiv Pikachu (2019). Taktéž by měl zpracovat scénář k chystané filmové adaptaci legendární herní série The Legend of Zelda. Zda Connollymu se scénářem k připravovanému crossoveru filmu ještě někdo pomůže, zatím není známo. 

Nyní je otázkou, komu Paramount svěří do rukou otěže režie. Chystaný snímek každopádně naváže na konec filmu Transformers: Probuzení monster (2023), kde se hlavní hrdina Noah Diaz (Anthony Ramos) k G. I. Joe připojí.

Titul bude vycházet z marvelovské komiksové předlohy G.I. Joe and the Transformers z roku 1987. Mezi producenty patří Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian, Michael Bay, Tom DeSanto, Don Murphy a také Steven Spielberg, který chystá zbrusu nový film o mimozemšťanech.

Divácký zájem o obě filmové franšízy už není kdovíjak vysoký, tak uvidíme, zda ho crossover zase nakopne. Datum premiéry stále ještě neznáme.