Letos na jaře vyšel třetí díl značky Creed, která je spin-offem legendární filmové série Rocky se Sylvesterem Stallonem. A jelikož film zaznamenal v kinech nečekaně velký úspěch (z rozpočtu 75 milionů dolarů se mu podařilo utržit až 275,3 mega), bylo jasné, že příběh Adonise Creeda (Michael B. Jordan) bude pokračovat.

A nedávno to potvrdil producnet Irwin Winkler, který uvedl, že na čtvrtém díle se již pracuje. Natočit ho má opět Jordan, pro něhož byl třetí film režijním debutem. Podle Winklera už mají pro čtyřku vymyšlený velice dobrý příběh, ovšem práce krapet zkomplikovaly stávky herců a scenáristů, které jsou však už konečně u konce. Zdá se ale, že celý projekt je ještě stále ve velice brzkých fázích výroby, protože předprodukce má začít až někdy za rok. 

V prvním díle série Creed se Rocky (Stallone) ujme výcviku Adonise Johnsona, syna Rockyho tehdejšího boxerského rivala Apolla Creeda.

Ve druhém díle z roku 2018 se navíc musel Adonis postavit proti synovi Ivana Draga (Dolph Lundgren), ruského boxera, který byl v podstatě zodpovědný za smrt jeho otce.

A v letos uvedeném třetím díle musel Adonis stanout proti Damianovi, svému dávnému příteli z dětství, kterého ztvárnil problematický Jonathan Majors. Snímek měl kromě dobrých tržeb také vcelku pozitivní reakce jak od kritiků, tak i od diváků.

Už od jara také víme, že Amazon má s celou značkou velké plány. Kromě čtvrtého dílu bychom se totiž měli dočkat ještě různých spin-offů, které by ono boxerské univerzum dále rozšiřovaly. Jeden z nich by se měl například zaměřit na Creedovu dceru Amaru, přičemž další by zas mohl mít anime podobu.

Zatím není známo, kdy k nám Creed 4 dorazí, pokud ale má předprodukce začít až někdy za rok, odhadem by to mohlo být v roce 2026.