Že jste už Kevina Spaceyho dlouho nikde neviděli? Není divu, slavný oscarový herec byl v roce 2017 v rámci hnutí MeToo hned několika lidmi obviněn ze sexuálního obtěžování, čímž upadl v Hollywoodu v nemilost. Herec se proto následně stáhl do ústraní, ale s herectvím zcela nesekl. Ovšem v žádném velkém blockbusteru ho už pravděpodobně nikdy neuvidíme. A to i navzdory tomu, že Spacey byl před několika dny shledán nevinným v případu, v rámci kterého byl na jaře obviněn ze sexuálního napadení tří mužů ve Velké Británii. Herec se tak bude pravděpodobně po zbytek své již navždy povadlé kariéry objevovat především v nízkorozpočtových titulech.

Jedním z nich bude také thriller jménem Control, který už má stanovené datum premiéry. Snímek by se měl v amerických a britských kinech objevit 15. 12. 2023, o premiéře u nás zatím žádné informace nemáme. Bude se tak jednat o první Spaceyho film od doby, co soudní spor vyhrál. Na světě už také máme první oficiální trailer, na který se můžete podívat níže. V něm se však dočkáme pouze hercova hlasu. 

Příběh filmu bude vyprávět o britské vládní ministryni Stelle Simmons (Lauren Metcalfe), která se pustí do vášnivého románku se samotným premiérem (Mark Hampton). Ale jedné noci, kdy Stella nastoupí do svého samořídícího auta, aby mohla odjet domů, zjistí, že někdo pronikl do systému a na dálku auto ovládá. Někdo, kdo zná její tajemství a chce se jí pomstít. Zděšená Stella se tak ocitne uvězněná ve svém autě, které se rozjede do ulic Londýna.

Neviděného padoucha, který začne hlavní hrdinku tímto způsobem mučit, si zahraje právě Spacey, jenž veškeré své repliky nahrál už na konci minulého roku. Těšit bychom se tudíž mohli na podobnou podívanou, kterou nám nabídla například Telefonní budka (2002) od Joela Schumachera. 

O režii filmu se postaral Gene Fallaize (Superman: Requiem), který v rozhovoru pro Variety z minulého roku prohlásil, že nemá zájem šťourat se ve Spaceyho osobním životě, prostě ho těší příležitost spolupracovat s jedním z největších herců současnosti.

Ve snímku se každopádně dále objeví herci jako Natasha Kemball, Eire Farrell, Aaron Liburd, Joshua Frater-Loughlin, Adam Southwick, Alexandra Hansler, Peter Griffiths a Adam Templar.