John Constantine se vrátí. A to opět v podání Keanu Reevese, který se už nemůže dočkat, až si jednu ze svých nejznámějších rolí zopakuje. Nad druhým dílem visel v minulých letech jeden velký otazník, ale loni jsme se dočkali ujištění, že pokračování je skutečně na cestě. Jak to ale s jeho výrobou momentálně vypadá? Inu, přesně o tom promluvil režisér Francis Lawrence, pro něhož byla jednička celovečerním debutem.

Filmař během rozhovoru pro Gamespot uvedl, že práce na dvojce pochopitelně výrazně zbrzdila stávka scenáristů, která začala letos v květnu. Stávka ale už před nějakým časem skončila, tudíž tvůrci se tím pádem mohou opět vrhnout do práce. Lawrence se taktéž už sešel nejenom s Keanu Reevesem, ale i oscarovým scenáristou Akivou Goldsmanem (Čistá duše), který druhý díl napíše. Všichni tři tak už probírali, co za příběh vlastně fanouškům skrze druhý díl nadělí. 

Lawrence se také nechal slyšet, že tentokrát chce udělat film, který bude mládeži nepřístupný každým coulem. Když totiž měl režisér natočit první díl, musel se řídit pravidly studia Warner Bros., podle kterých by měl být film z hlediska násilí, vulgarity a sexuálního obsahu mládeži přístupný, tudíž měl mít rating PG-13. Jenže když byl film dotočen, stejně nakonec dostal rating R (mládeži nepřístupný).

Francis Lawrence tak podle svých slov natočil eRkový film, který je ve skutečnosti PG-13, čehož dodnes strašně lituje. Nebýt výše zmíněných pravidel od Warnerů, tak první Constantine mohl být mnohem děsivější a násilnější podívanou, k níž by rating R skutečně seděl. Lawrence si to ale chce vynahradit připravovanou dvojkou, ve které se s násilím a hrůzou evidentně nebude chtít držet zpátky. 

Na začátku letošního roku se nějakou dobu šuškalo o tom, že Constantine 2 byl nakonec hozen do koše, ovšem tyto drby se následně prokázaly být nepravdivými. Vypadá to, že ještě nějakou dobu potrvá, než se napíše scénář, ale snad se nějakých dalších šťavnatých informací o příběhu dočkáme někdy po novém roce.

Francis Lawrence, který natočí i druhý díl, zanedlouho v kinech uvede snímek Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, prequel ke známé filmové sérii, jež vychází z knižních předloh od Suzanne Collins.

Stále zatím nevíme, kdy přesně se Constantina 2 dočkáme, odhadem by to mohl být konec roku 2025, ale ještě se necháme překvapit.