Krátce po začátku nového roku uvede služba Peacock zajímavě vyhlížející sérii jménem Lockerbie: A Search For Truth, ve které se v hlavní roli ukáže Colin Firth (1917). Na světě už máme oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh si posvítí na takzvanou Aféru Lockerbie, kdy byl 21. prosince 1988 let Pan Am 103 z Londýna do New Yorku ukončený teroristickým bombovým útokem, při němž zahynulo 259 lidí. Dalších 11 obyvatel přišlo o život, když letadlo spadlo na skotské městečko Lockerbie. Celá událost byla do 11. září 2001 označována za největší teroristický útok na občany USA.

Hlavní postavou se stává doktor Jim Swire (Firth), jehož dcera při útoku zemřela. Následně je jmenován mluvčím rodin britských obětí, které se spojily, aby požadovaly pravdu a spravedlnost. Jim se tak vydává na neúprosnou cestu napříč kontinenty, která nejenže ohrožuje jeho stabilitu, rodinu a život, ale zcela převrací jeho důvěru v justiční systém. To vše vyústí v to, že jeho pohled na svět se navždy změní. 

O režii jednotlivých epizod se postarali Jim Loach (Trestní rejstřík) a Otto Bathurst (Halo). Sérii napsal divadelní scenárista David Harrower (Král psanec).

Dále hrají Catherine McCormack, Sam Troughton, Robert Cavanah, Hiftu Quasem, Anton Valensi, Youssef Kerkour, Tara Abboud a Brian Caspe.

Na službě Peacock od 2. 1. 2025, u nás by sérii mohl uvést SkyShowtime, případně Prime Video.