Slavný britský herec Colin Firth, který letos na podzim oslaví 64. narozeniny (ano, také se cítíme staří), se během své kariéry v příliš mnoha seriálech neobjevil. Posledním velkým titulem bylo krimi drama Schodiště (2022), kde si zahrál po boku Toni Collette (Děsivé dědictví).

Server Deadline ale nyní hlásí, že oscarový herec se objeví v chystané seriálové adaptaci knižní série Mladý Sherlock Holmes, kterou pro Amazon připravuje známý britský filmař Guy Ritchie (The Ministry of Ungentlemanly Warfare). Zahrát by si měl postavu jménem Sir Bucephalus Hodge, zatím však není známo, o koho přesně půjde. Bucephalus ale bylo každopádně jméno koně Alexandera Velikého, tak třeba se na to dočkáme nějaké narážky.

Firtha každopádně můžeme znát například z romantických komedií jako Deník Bridget Jonesové (2001) nebo Láska nebeská (2003), svého prvního Oscara získal v roce 2011 za roli krále Jiřího VI. v Králově řeči (2010). Je taktéž jednou z hlavních hvězd franšízy Kingsman od Matthewa Vaughna.

Titulního detektiva během jeho mladých let si zahraje Hero Fiennes Tiffin (The Ministry of Ungentlemanly Warfare). Příběh by se měl odehrávat v době, kdy je Sherlockovi 19 let. Tehdy se zaplete do záhadného případu vraždy na Oxfordské univerzitě, jež zároveň ohrožuje jeho svobodou. Budoucí detektiv se proto vrhne na své první velké vyšetřování, při němž se mu podaří odkrýt celosvětové spiknutí, které navždy změní jeho život. Za původní knižní sérií stojí britský autor Andrew Lane.

Dále se v seriálu představí Joseph Fiennes (Příběh služebnice) a Natascha McElhone (Halo) jako Sherlockovy rodiče Silas a Cordelia Holmesovi. Taktéž se můžeme těšit na Zine Tseng (Problém tří těles) jako princeznu Gulun Shou’an.

O režii jednotlivých epizod se postará sám Guy Ritchie, který bude zároveň vykonávat úlohu výkonného producenta. Showrunnerem a hlavním scenáristou se stane Matthew Parkhill, tvůrce seriálů jako Darebák (2013) a Deep State (2018).

Seriál vyjde na službě Prime Video, stále ale zatím nevíme, kdy k tomu dojde.