Některé filmové role jsou velmi specifické pro svůj výběr herců. Není tím myšleno jen potřeba nemít na obličeji tetování podléhající autorským právům, případně specifický vzhled odpovídající předloze.

Slavné role, kde si herci předávají štafetu, tedy jako například James Bond, mají celý seznam požadavků na svého představitele. Jde jak o určitý sportovnější vzhled, tak i britskou národnost nebo neznámost herce. Při pohledu zpět jistě mnohé zarazí Sean Connery, než jim dojde, jak neznámý a mladý tehdy byl.

Role Jamese Bonda, bez ohledu na občas kolísající kvalitu zpracování, je totiž tou životní příležitostí, která může hercům změnit život, tedy pokud se svépomocí nestihnou proslavit dříve.

Příští 007 by měl také splňovat následující: Musí to být muž, měl by to být třicátník, aby mohl v roli vydržet 10 – 12 let, a měl by měřit minimálně 180 cm. Proto se některých herců, které máme rádi, v roli charismatického agenta nikdy nedočkáme. To je zároveň důvod, proč v roli Jamese Bonda zřejmě nikdy neuvidíme třeba oblíbeného britského herce Henryho Cavilla.

Všechny tyto pravidla a několik dalších podrobně vysvětlujeme v našem videu a článku: „Hon na příštího 007! Kdo bude nový James Bond?Také zde uvádíme několik možných návrhů toho, kdo by se novým agentem 007 mohl stát. Ovšem nedávno se začalo šeptat o tom, že by se novým Bondem mohl stát Aaron Taylor-Johnson, jenž patřil i k našim favoritům. Jestli to tak ale skutečně bude zatím pořád není jisté.

Hon na příštího 007! Kdo bude nový James Bond?