Zombicide je vlajkovou lodí vydavatelství CMON. Jednoduchá zábava v podobě čelení hordě zombíků a házení hromadou kostek dává hráčům pocítit, zač je toho zombie apokalypsa. Není proto divu, že si tuto značku vydavatelství hýčká. Krom mnoha iterací se čas od času objeví i neobvyklá rozšíření, která mohou fanoušky potěšit. A ač jsme v minulosti měli například želvy ninja, tak poslední oznámené rozšíření opravdu nikdo nečekal. Létající cirkus Monty Pythona se připojí k této nemrtvé scenérii.

Samotný Zombicide již vyšel v mnoha iteracích. První verze, která se objevila v roce 2012, se odehrává v současnoti, ale s dalšími oživeními značky se měnili jak nepřátelé, tak dobové zasazení. Hráči tak mohli čelit nemrtvé hordě v době středověku nebo také v daleké budoucnosti. Zombie již zvládli vystřídat mimozemšťané, orčí hordy nebo dokonce Marvel hrdinové.

Samotný systém je velmi vděčný jak na variování, tak rozšiřování, a tak není nouze o nalezení toho správného a na míru šitého zážitku. A vysoká prodejní čísla stále dávají tvůrcům motivaci vymýšlet, jak tuto sérii ještě osvěžit a ozvláštnit. V základu se jedná o kooperativní zážitek až pro čtyři hráče, který u nás vydává v češtině Blackfire.

A právě oznámení nejnovějšího přídavku k druhé edici klasického Zombicide přišlo jako blesk z čistého nebe. Mezi zombíky se totiž připletou postavy se značně švihlou chůzí a také mnohé další postavy známé milovníkům britského humoru, a především pak skupině Létající cirkus Montyho Pythona.

Český divák může toto herecké uskupení znát jednak díky krátkým skečům, které jsou dostupné na internetu nebo díky filmům jako Monty Python a Svatý grál, Život Briana či mnohých dalších.

Fanoušci pochopitelně od prvního oznámení mohou očekávat neočekávanou španělskou inkvizici. Ale krom toho se lze těšit z mrtvého papouška, tedy zde pochopitelně nemrtvého. Také nahého varhaníka a krom mnoha dalšího nemůže chybět ani pověstná noha.

Na první pohled tyto charaktery do záplavy zombíků moc nesedí. Ale na ten druhý je to přesně ten důvod, proč by fanoušci toto rozšíření mohli chtít, pokud chtějí přinést boji s hordami zombi trochu bizarnější zážitek.

Rozšíření tak přináší dvacet jedna nových figurek a čtyřicet sedm nových karet, které představují například novou výbavu v podobě sledě, syrového kuřete a podobných vymožeností. Součástí aktuální předobjednávky je i exkluzivní balení obsahující šest prosťáčků. Aktuálně lze balení objednat na stránkách vydavatelství CMON a očekávané datum dodání je příští rok.