V dubnu se do našich kin podívá zajímavě a krapet švihle vyhlížející snímek rakousko-britské produkce, který ponese název Club Zero. V hlavní roli se představí Mia Wasikowska (Ďábel). Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Děj nás zavede na prestižní internátní školu, do které nedávno dorazila slečna Novaková (Wasikowska), aby zde vyučovala o nejnovějších stravovacích trendech. Každý z jejích dospívajících studentů má své vlastní důvody, proč se do třídy zapojil – zlepšit si kondici, dozvědět se něco nového nebo prostě jen získat kredity navíc. Přestože se první přednášky zaměřují jen na správné stravování, hodiny slečny Novakové se brzy stávají stále více neuspořádanějšími a extrémnějšími. A než si zbytek učitelů a zaneprázdnění rodiče uvědomí, co se vlastně děje, mezi studenty a profesorkou vznikne nebezpečné pouto, které začne připomínat kult se zlověstným cílem.

O scénář a režii se postarala rakouská filmařka Jessica Hausner, která na filmovém festivalu v Cannes zabojovala se svými tituly jako Hotel (2004), Láska šílená (2014) a Malý Joe (2019). Spolu s ní na scénáři pracovala i Géraldine Bajard.

Dále hrají Luke Barker, Ksenia Devriendt, Florence Baker, Samuel D Anderson, Gwen Currant, Sam Hoare, Sidse Babett Knudsen a Elsa Zylberstein.

V českých kinech se snímek objeví 11. 4. 2024.