Před několika dny režisér a scenárista James Gunn, který je zároveň jednou z hlav DC Films, odhalil, že natáčení jeho příštího superhrdinského filmu Superman: Legacy, jenž v podstatě odstartuje DCU, se začne natáčet již v lednu/januári příštího roku. Scénář už má Gunn nějaký ten pátek dokončený, tudíž nyní se může naplno věnovat castingovému procesu. A díky serveru The Hollywood Reporter už známe první jména herců, kteří mají reálnou šanci, že se v Gunnově Supermanovi objeví.

Řeč bude o třech postavách. Titulním hrdinovi, jeho velké lásce a úhlavním nepříteli. Začneme hlavní rolí, na jejíž obsazení jsou fanoušci bezpochyby zvědaví nejvíce. Kdo by se mohl stát příštím Supermanem alias Clarkem Kentem?

Podle zmíněného serveru se zdá, že do fáze kamerových zkoušek postoupili tři herci. Jedním z nich je David Corenswet, devětadvacetiletý Američan, který si zahrál v seriálech jako Politik (2019), Hollywood (2020) a Město patří nám (2022). Jména dvou dalších herců však zatím neznáme.

Mezi populární fanouškovské kandidáty také patřili Jacob Elordi (Euforie), Tom Brittney (Cizinka) a Andrew Richardson (Špionky), ale zdá se, že Corenswet a dva neznámí herci mají podstatně vyšší šance. 

Pak zde máme Lois Lane, schopnou novinářku z Daily Planet, která je zároveň Supermanovou slavnou láskou. Kolem této role krouží hned čtyři herečky.

První z nich je Emma Mackey, francouzská hvězda, kterou budou bezpochyby znát fanoušci seriálu Sexuální výchova (2019), kde si zahrála postavu Maeve Wiley. V minulém roce se objevila také v detektivce Smrt na Nilu a dramatu Emily.

Dále zde máme Rachel Brosnahan, držitelku Zlatého glóbu za účinkování v seriálu Úžasná paní Maiselová (2017), v němž ztvárňuje hlavní roli. Dále se objevila ve filmech jako Den patriotů (2016) a Hra špionů (2020).

Třetí možností je Phoebe Dynevor, britská herečka, která je jednou z hlavních hvězd slavného Netflix seriálu Bridgertonovi (2020), kde ztvárňuje postavu Daphne. Dále si zahrála v sériích jako Znovu 20 (2015) a Podfu(c)k (2017).

A nakonec tu máme neteř herce Huga Weavinga, kterou je modrooká Samara Weaving. Jednatřicetiletá australská hvězda se objevila v titulech jako Zabiják proti své vůli (2019), Krvavá nevěsta (2019) a Chůva na zabití: Krvavá královna (2020). V relativně nedávné době se objevila také ve velkofilmu Babylon (2022) a letošním šestém Vřískotu

Podle serveru byla chválena především Rachel Brosnahan, ale je otázkou, zda role nakonec nebude přidělena spíše o trochu mladší hvězdě. To se holt necháme překvapit. Která herečka by se vám v roli Lois Lane nejvíce líbila?

A na závěr tu máme ještě informace o roli Lexe Luthora, geniálního superpadoucha, který je Supermanovým slavným arci-nepřítelem. Kolem něho zatím krouží jedno jediné jméno – Nicholas Hoult. Slavný britský herec, jemuž odstartovala slávu komedie Jak na věc (2002). Následně vystupoval ve filmové sérii o X-Menech, kde si zahrál mladého Hanka McCoye, a letos jsme ho mohli vidět v hlavní roli v černé komedii Renfield.

Ovšem pozor. Podle určitých zdrojů se zároveň zdá, že Hoult původně usiloval o roli Supermana, ale zatím tyto zvěsti nemůžeme ověřit. Holt si budeme muset počkat na to, až castingový proces postoupí do další fáze. 

Jak již víme, příběh by se tak měl odehrávat v době, kdy Superman už nějakou dobu pracuje jako Clark Kent v novinách Daily Planet, ale zároveň se snaží ochraňovat lidstvo jako létající superhrdina.

Snímek by měl premiérovat 10. 7. 2025.