Věčné duše se konečně dostaly do Port Damali. Tam ovšem narazily na více problémů než čekaly. I přes to se ale zvládly infiltrovat do tajné centrály řádu lykantropů. Kam ale povede cesta dál? 

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Zermenos i Peter Věčné duše opustili ještě v noci. Druhého dne ráno se tak skupina v tradiční sestavě vydala na průzkum města. Nejprve neúspěšně vyslechla místního lékaře, u kterého se předtím stavil Zermenos. Když se žádné nové informace hrdinové nedozvěděli, vydali se do přístavu, aby se podívali, zda tam není loď Klapka, na níž by se měl nacházet kapitán, kterému chce Thomerican vrátit prokletý kámen. Bohužel se jim během zjišťování informací povedlo naštvat místního lodníka jménem Brush.

Duše v něm vzbudily takový zájem, že za nimi poslal špeha. Ten se ovšem svou neopatrností prozradil a dobrodruzi ho dokázali zajmou a vyzpovídat. Zjistili tak, že patří právě k Brushovi. Začínající možný problém ovšem naštěstí vyřešil Mistral, který zjistil, že Brush patří ke stejné organizaci jako Gentleman, takže jsou všichni na jedné lodi. Když mluvíme o lodích, Klapku se najít nepodařilo.

Po urovnání této nejasnosti se skupina vydala s Anthonym do hostincem za místním šenkýřem Hybri Il Ilosem. Mělo se jednat o muže, kterého měl Anthony kontaktovat po splnění svého úkolu v Othe. Společně s hostinským tam byli i další tři zvěřodlaci. Ti obstarali přesun Věčných duší do základny řádu lykantropů. Ovšem trvali na tom, aby všichni cestovatelé byli uspáni a cestovali tak v bezvědomí. U Que T. to byl trošku problém. Nepodařilo se ho uspat kouzlem, takže se na to šlo silou. Velké kladivo funguje lépe než horké mléko.

Základna řádu lykantropů se nacházela na utajeném místě v podzemí. Místní jí říkali prostě Centrála. Během krátkého pobytu v ní se skupina seznámila s Paprskem, který je vůdce celého řádu. U něj Anthony podal zprávu o výpravě do Othe a vysvětlil mu, jak se tam celá situace vyvíjí. Paprsek byl Anthonyho splněním úkolu potěšen a řekl mu, že ho teď čeká ještě poslední zkouška než bude přijat do řádu.

Lykantropický výzkumník Organ sdělil Anthonymu, že musí ještě najít tři suroviny, které jsou nutné pro rituál, který mu pomůže kompletně ovládnout jeho schopnosti. Zároveň v místním archivu Duše zjistily další informace o Stínopádu. Nabízí se tedy otázka - kam teď?

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Jakým směrem se teď skupina vydá?

• Jaká další tajemství skrývá město Port Damali?

• Jak se bude vyvíjet situace v Othe?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes večer od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!