Minulá epizoda byla ve znamení návratů. Nejprve Duše dokázaly oživit Brindala, kterému se u Frndys skutečně nelíbilo. Následně se rozloučily s Prenkem a vyrazily na cestu. Potkaly Petera a Zermena!

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Bylo toho dost! Věčné duše přežily souboj s korálovým monstrem, ale bylo to o fous. Když se posbíraly ze země, zjistily, že Anthony vytáhl z monstra další jsoucno neumírajících. Neměly ale čas a chuť to takhle zmlácení řešit, tak sebraly Prenka, který nebyl ve své kůži. Poprvé za celou dobu vystřízlivěl. Skupina ho odvedla do Mýdlové oázy, ve které zůstala prakticky už jen tetička Zlatana.

Zlatana zjistila, že u sebe Duše mají jsoucno. Pokusila se je přesvědčit, aby ji to daly. Skupina na to ovšem odmítla přistoupit. Tetička tento postoj přijala a společně se konečně vydali do hostince U Frndys. Čekalo tam na ně velmi příjemné překvapení. Brindal se probral! Bohužel ovšem vnášel do místního osazenstva dost negativní náladu, takže sama Frndys požádala Duše, aby brzo odešly. Ty tak druhý den ráno také učinily. Předtím se ovšem rozloučily s kolefíny, Zlatanou i Prenkem.

Věčné duše tak nechaly džungli za sebou a vydaly se do města Port Damali, ve kterém měl Anthony dokončit svůj výcvik. Během putování ale skupina narazila na někoho, koho nečekala. Přímo proti nim kráčel Zermenos Zářivý a po jeho boku.. PETER Wrinkledick!

Setkání s pyromanickým gnómem bylo velkým překvapením. Peter kromě veselé nálady přinesl i informace o Stínopádu, bitvě o Sanatorium a svém putování s Gordonem Mrakem. I Zermenos měl ovšem zajímavé informace. Všichni společně si sedli k obědu a probírali novinky ohledně Nezzodana, jsoucen a dalších událostí, které se v uplynulých dnech děly. Po výměně nejdůležitějších novinek se celá skupina konečně dostala do Port Damali. Všichni se rozhodli ubytovat u Trauta - staršího bratra Marshiga Trauta, který byl shodou okolností místním agentem Gentlemanovy skupiny. Po cestě k němu se ovšem ještě Zermenos potřeboval stavit u svého lékaře přes kolena. Bohužel této návštěvě nebyl ve své kůži.

Skupina pokračovala v rozhovorech o dalších krocích u Trauta. Duše došly k závěru, že se budou muset vydat do Stínopádu aby získaly další informace a zjistily, kde se nachází Nezzodan. Jediným vodítkem jim ovšem byla nejasná mapa snad stínových přechodů (cest do Stínopádu) a informace, že na místě Rexxcentra se ve Stínopádu nachází pevnost. Zermenos se do hovoru příliš nezapojoval a až když se s ním Thomerican pokusil navázat řeč, vybouchl a se zklamáním řekl, že vlastně ztrácí víru. Smutný a naštvaný Zermenos Duše opustil s tím, že jim teď nějakou dobu nebude moci pomáhat.

Později se ovšem musel rozloučit i Peter. Zermenos ho najal jako svou ochranku na tuto cestu. Gnóma čekala cesta do staré Drakonie, kde se měl dozvědět více o svém původu. Rozloučil se tedy se svými parťáky a pomocí teleportačního kruhu se vydal na svou vlastní cestu. A tak jich opět zůstalo jen pět - Anthony, Brindal, Mistral, Thomerican a Que T.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Kam budou směřovat další kroky Věčných duší?

• Podaří se Anthonymu složit zkoušku řádu?

• Bude se moci Anthony vydat na další cestu se skupinou, nebo se také rozloučí?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!