Tak se zdá, že připravovaný film o Vetřelci, který si vzal pod palec hororový režisér Fede Álvarez, bude dámskou jízdou. Server Deadline nedávno oznámil, že ve snímku, jenž ponese název Vetřelec: Romulus, se v jedné z předních rolí objeví mladá herečka Isabela Merced. Té se kariéra rozjela na plné obrátky teprve před několika lety, vidět jsme ji mohli například v druhém díle Sicaria (2018), komedii Najednou jsme rodina (2018) a v rodinném dobrodrůžu Dora a ztracené město (2019). V budoucnu se také objeví ve vedlejší roli v chystaném marvelovském filmu Madame Web, kde si zahraje po boku Dakoty Johnson a Sydney Sweeney.

Zatím není známo, koho přesně si Merced ve snímku zahraje, ale zdá se, že by se mělo jednat o jednu z primárních postav příběhu. Hlavní hrdinkou by se ale každopádně měla stát herečka Cailee Spaeny, která v roce 2018 debutovala s filmy jako Zlý časy v El Royale, Vice a Pacific Rim: Povstání.

Dějství filmu se stále drží v tajnosti, ale bezpochyby můžeme očekávat návrat strašlivých xenomorphů, se kterými budou muset změřit síly noví lidští hrdinové. Fanoušci si také nějaký ten pátek lámou hlavu nad tím, na jakém místě se film bude nacházet v celkovém univerzu a loru vetřelčí značky. Podle posledních informací se ale zdá, že snímek bude zcela samostatným projektem, který nebude přímo navazovat na žádný z předešlých filmů.

Jak už od minulého roku víme, Steve Asbell, předseda společnosti 20th Century Studios, je z Álvarezovy vize nadšený. Podle jeho slov by se tak fanoušci měli těšit na skutečně dobrý příběh, jenž bude obsahovat řadu dosud neviděných postav. S návratem některých starých známých ze čtyřdílné ságy o Ellen Ripley a prequelů Prometheus (2012) a Covenant (2017), který byl zatím posledním vetřelčím celovečerákem, bychom ale počítat neměli.

Álvarezův film se dočkal také požehnání od Ridleyho Scotta, který bude na snímek dohlížet jako jeden z producentů. 

Fede Álvarez se proslavil především jako hororový tvůrce, jeho celovečerním debutem se stal remake na slavnou klasiku Lesní duch, který vyšel v roce 2013. Je také zodpovědný jak za hrůzný snímek Smrt ve tmě z roku 2016, tak i za jeho pokračování z minulého roku. V budoucnu bychom se měli těšit také na seriál od Noaha Hawleyho, tvůrce parádního krimi seriálu Fargo, jenž se bude odehrávat na Zemi.

Vetřelec: Romulus zatím nemá stanovené datum premiéry, ale předpokládá se, že bychom se ho mohli dočkat někdy v roce 2024.