V roce 2022 nám režisér John Patton Ford nadělil svůj celovečerní debut, kterým se stal chválený thriller Emily the Criminal.

V hlavní roli se zde představila Aubrey Plaza (Operace Fortune: Ruse de guerre), která si zahrála zadluženou studentku Emily. Ta se kvůli své finanční tísni rozhodne přes muže jménem Youcef (Theo Rossi) vydat na dráhu zločinu, která bude zahrnovat podvody s kreditními kartami. Emily však zatouží dozvědět se o Youcefově businessu více. Protože možná si tak opravdu pořádně vydělá. V ten moment se ale mladá žena začne pomalu propadat do hlubin nebezpečného kriminálního podsvětí Los Angeles, ze kterého už možná nebude cesta zpět. 

A nyní server Deadline hlásí, že se v budoucnu dočkáme nové verze, tentokrát seriálové. Práva na ni získalo studio Legendary Television, přičemž Aubrey Plaza je k projektu upsaná jako výkonná producentka, v seriálu si ale nezahraje.

Výkonným producentem bude také výše zmíněný John Patton Ford, který se opět postará o režii jednotlivých epizod. Zatím ale není známo, kdo si v seriálu vlastně zahraje, dozvědět bychom se to ale mohli nějaký čas před startem hlavní části produkce. 

Kromě zmíněných herců se v původním snímku objevili ještě Jonathan Avigdori, Bernardo Badillo, Gina Gershon, Megalyn Echikunwoke, John Billingsley, John Posey, Kara Luiz a Craig Stark. Zda se někdo vrátí pro seriál, je otázkou, ale jelikož půjde zřejmě o remake, spíše bychom měli počítat s jinou partou herců.

Pokud jste původní film neviděli a zaujal vás, je momentálně dostupný na Netflixu.