Jedním z nejhezčích a nejvíce chválených animáků letošního roku je bezpochyby Rozzum v divočině, nejnovější dílo studia DreamWorks Animation a Universalu, které se zaměřilo na dobrodružství titulní robotí jednotky mezi zvířaty. Na film se ze všech stran lepí především pozitivní reakce, z komerčního hlediska zas z rozpočtu 78 milionů celosvětově utržil přes 111 mega. A pokud prahnete i po druhé náloži, máme pro vás dobrou zprávu.

Server Deadline hlásí, že DreamWorks Animation už chystá plnohodnotné pokračování. Serveru to potvrdil filmař Chris Sanders, který se zřejmě opět postará o scénář a režii. Pokračování je ve velice brzkých fázích výroby, však také první díl vyšel jen před několika týdny, tudíž zatím není známo, co všechno „dvojka“ vlastně nabídne. První film je každopádně adaptací bestselleru Robot v divočině (The Wild Robot) z roku 2016, který napsal Peter Brown.

Jak již bylo řečeno, o scénář a režii prvního dílu se postaral Chris Sanders, který pracoval na známých animácích jako Lilo & Stitch (2002) a Jak vycvičit draka (2010).

Hlas robotce Roz propůjčila Lupita Nyong'o, dále hrají Pedro Pascal, Stephanie Hsu, Mark Hamill, Catherine O'Hara, Bill Nighy, Ving Rhames, Matt Berry, Kit Connor, Paul-Mikél Williams, Dee Bradley Baker a Randy Thom. Níže se ještě určitě podívejte na naši recenzi.