Za tři měsíce dorazí do českých kin poněkud nenápadná, ale vcelku slušně vyhlížející a bizarní sci-fi jménem Chudáčci, o kterou se postaral řecký režisér Yorgos Lanthimos. V hlavní roli mladé ženy jménem Bella Baxter se nám představí Emma Stone, která o nadcházejícím filmu mluví i v nové krátké upoutávce výše.

Těšit se každopádně můžeme na trhlý a nekončení film, který do sebe kombinuje prvky klasických pohádek, absurdity a hororu, přičemž zároveň je to také jedno velké mrknutí na Frankensteina. Dokazuje to i hlavní dějová linie, jež se točí kolem zmíněné Belly. Tu jednoho dne totiž přivede zpět k životu geniální vědec a doktor Godwin (Willem Dafoe). 

Bella to ale má v hlavě trochu popletené, vlastně se dá říct, že je vyloženě na úrovni malého dítěte. Ztřeštěná hrdinka proto zatouží poznat svět kolem sebe a prožít co nejvíce zážitků. Následně proto od Godwina uteče, přičemž se setkává s uhlazeným a zhýralým právníkem Duncanem Wedderburnem (Mark Ruffalo), s nímž se vydává na dobrodružnou cestu napříč kontinenty. To vše ji následně také přinutí bojovat o svobodu a rovnoprávnost žen všude po světě.

Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 1992, kterou sepsal britský autor Alasdair Gray. Snímek každopádně sklízí samou chválu na mnoha frontách, na filmovém festivalu v Benátkách dokonce získal hlavní cenu Zlatého lva za nejlepší film. 

Yorgos Lanthimos je například známý díky snímku Favoritka (2018), za který byl nominován na Oscara. Taktéž je zodpovědný za filmy jako Špičák (2009), Humr (2015) a Zabití posvátného jelena (2017). Scénář k Poor Things zpracoval Tony McNamara, který je tvůrcem a showrunnerem seriálu Veliká (2020).

Dále se ve filmu objeví herci jako Margaret Qualley, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter, Ramy Youssef, Damien Bonnard a Jeremy Wheeler.

V našich kinech se snímek objeví až 25. 1. 2024.