Už za necelý měsíc dorazí do našich kin velice chválený snímek Chudáčci, který na filmovém festivalu v Benátkách získal Zlatého lva za nejlepší film. Studio Searchlight Pictures proto diváky láká na další upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou příběhu se stává Bella Baxter (Emma Stone), kterou přivede zpět k životu geniální vědec a doktor Godwin (Willem Dafoe). Má to však jeden háček. Bella je mentálně na úrovni malého dítěte. Následně ale zatouží poznat svět kolem sebe a prožít co nejvíce zážitků. Jak ty příjemné, tak i ty nepříjemné. Spolu se zhýralým právníkem Duncanem Wedderburnem (Mark Ruffalo) se proto vydává na řádně bizarní cestu napříč kontinenty. Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 1992, kterou sepsal britský autor Alasdair Gray.

O režii filmu se postaral schopný řecký režisér Yorgos Lanthimos, který se proslavil díky filmům, jako Špičák (2009), Humr (2015), Zabití posvátného jelena (2017) a Favoritka (2018). Scénář zpracoval Tony McNamara, který byl tvůrcem a showrunnerem seriálu Veliká (2020).

Dále se ve filmu objeví herci jako Margaret Qualley, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter, Ramy Youssef, Damien Bonnard a Jeremy Wheeler.

V našich kinech se snímek objeví až 25. 1. 2024.