Hned na několika filmových festivalech se objevil zajímavě vyhlížející snímek z Argentiny jménem Chronicles of a Wandering Saint, který má zatím od kritiků především pozitivní recenze. Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Příběh nás zavede do malé argentinské vesničky, ve které žije Rita Lopez (Mónica Villa), zbožná, ale také nesmírně soutěživá žena. Ta se jednoho dne rozhodne nafingovat „zázrak“, který by jí mohl zajistit svatořečení. Poté, co v zadní místnosti své kaple objeví dávno ztracenou sochu, přesvědčí svého milujícího manžela, aby jí pomohl zorganizovat velkolepé odhalení, díky němuž se z ní stane nejvíce obdivovaná žena ve vesnici. Ale ještě před odhalením vrhne náhlý zvrat událostí světlo na skrytou magii jejího světa, což ji donutí přehodnotit vše, co kdysi považovala za samozřejmost.

O scénář a režii se postaral argentinský filmař Tomás Gómez Bustillo, pro kterého se bude jednat o celovečerní debut.

Dále se ve snímku objeví herci jako Iair Said, Horacio Marassi, Pablo Moseinco, Mauricio Minetti, Noemí Ron, Nahiel Correa Dornell, Silvia Porro, Ana Silvia Mackenzie, Dahyana Turkie a Hernán Bustamante.

Ve vybraných amerických kinech se film objeví 28. 6. 2024, k nám by se mohl dostat o nějaký čas později.