Příští rok na podzim nám herečka Maggie Gyllenhaal (Temný rytíř) nadělí svůj druhý zrežírovaný film jménem The Bride, který si posvítí na Frankensteinovo monstrum a jeho nevěstu. A na světě konečně máme i první fotky z kamerových zkoušek, které tvůrkyně zveřejnila na svém Instagramu. Prohlédnout si je můžete níže.

Na jedné z nich se nachází Christian Bale (Bledé modré oko), který monstrózní dílo doktora Frankensteina ve filmu ztvární, stejně tak si můžeme prohlédnout i Jessie Buckley (Černobyl), která si zas zahraje titulní nevěstu.

Dále se mají ve filmu ještě objevit známé hvězdy jako Penélope Cruz (Ferrari), režisérčin manžel Peter Sarsgaard (The Batman) a Annette Bening (Americká krása).

Co se hlavní dějové linky týče, zavést by nás měla do 30. let minulého století, ve kterých se osamělé Frankensteinovo monstrum vydává do Chicaga, aby vyhledalo doktora Euphronia. Chce od něho jediné. Aby mu vytvořil družku. Oba posléze oživí zavražděnou mladou ženu, z níž se tak stane Nevěsta. Ta se ovšem bude zcela vymykat jejich představám. Romance mezi ní a monstrem pak přitáhne pozornost jak policie, tak i radikálního společenského hnutí.

Snímek, který si nakonec vzalo pod palec studio Warner Bros., bude vycházet z filmové klasiky Frankensteinova nevěsta (1935), kterou natočil James Whale. Pokud bude produkce probíhat hladce, film by měl do kin dorazit 2. 10. 2025.

Ještě připomeneme, že nejde o jediný film o známém monstru, který je ve výrobě. Svou vlastní verzi připravuje také legendární Guillermo del Toro (Pinocchio Guillerma del Tora), na které pracuje pod dohledem Netflixu.

Zde by si doktora Frankensteina měl zahrát Oscar Isaac (Duna), jeho monstrum zas ztvární Jacob Elordi (Saltburn).