Již v roce 2021 společnost Disney oznámila, že chystá návrat dvou svých nejslavnějších chipmunků z Rychlé roty. Tehdy byl také odhalen způsob, kterým bude film vyprávěn. Chystaný film Chip 'n Dale: Rescue Rangers by se totiž měl obrátit ke spojení hraného a animovaného filmu. Stejně tak tomu bylo například u Falešné hry s králíkem Rogerem, přičemž nyní, když jsme měli možnost vidět první trailer, je na první pohled jasné, že tomu tak skutečně bude.

Film se odehrává 30 let poté, co byl animovaný seriál o Rychlé rotě zrušen. Chip (John Mulaney) a Dale (Andy Samberg) se tehdy nerozešli v dobrém a nyní žijí každý svůj život. Po zmizení starého přítele se však musí udobřit, aby se vydali do akce jako za starých časů. V traileru tak můžeme vidět kombinaci 2D a 3D animace s živou akcí, protože lidé a animované postavičky žijí v jednom a tom samém světě, respektive v současném Los Angeles. Zatímco z Chipa se stal obyčejný úředník, Dale se odmítá vzdát naděje na obnovu zašlé slávy. Podstoupil proto operaci CGI, aby držel krok s novodobými trendy a mohl se tak snáze vrátit na výsluní.

Ve dvouminutovém traileru je také obsaženo několik narážek na jiné slavné filmy, například na Jurský park, Aladdina, Indiana Jonese, jehož oblek se nápadně podobá obleku Chipa, nebo již zmíněnou Falešnou hru s králíkem Rogerem. Těchto a ještě dalších"easter eggů" se do traileru vešlo opravdu mnoho.

V hereckém i hlasovém obsazení se také objevuje celá škála známých osobností. Ve filmu uvidíme či uslyšíme herce jako jsou KiKi Layne, Will Arnett, Eric Bana, Flula Borg, Dennis Haysbert, Keegan-Michael Key, Tress MacNeille, Tim Robinson, Seth Rogen. , J. K. Simmons nebo Chris Parnell.

Přečtěte si také: Becoming Karl Lagerfeld: Francouzský seriál si posvítí na život legendy módního průmyslu

Na scénáři filmu se podílí Dan Gregor a Doug Mand. Tyto jména můžeme znát například ze seriálů Jak jsem poznal vaši matku nebo Šílená bejvalka. Do režisérského křesla usedl Akiva Schaffer, držitel ocenění Emmy, který například stojí za komedií Popstar: Vše pro slávu a The Lonely Island, hudebního komediálního tria, které Schaffer vytvořil spolu se Sambergem a Jormou Taccone.

Co si o novém ztvárnění kluků z Rychlé roty myslíte? Bude nová adaptace úspěšným oživením nostalgické dvojice? Nebo půjde o krutý zásah do oblíbeného pořadu, který známe z dětství?

Chip ‘n Dale: Rescue Rangers vyjdou 20. 5. na Disney+.