Fanoušci žlutých trabantů, které každoročně vyrážejí na zběsilou jízdu do nejrůznějších koutů světa, se mohou těšit na velkou knihu s názvem Trabantem napříč kontinenty od tvůrců oblíbené dokumentární série. Kniha, která čítá více než 600 stran, se zatím vznáší na vlnách Startovače, avšak cílový budget pro vydání je v současnosti díky masivní podpoře přispěvatelů již mnohonásobně překročen. 

„Když jsme přejeli trabantem Afriku, řekli jsme si „nikdy více!“ Když se nás mnohokrát ptali, jestli nenapíšeme knihu, říkali jsme „nikdy, “ přiznává Dan Přibáň, režisér, scénárista, a především vedoucího trabantové divize, jehož slova dokazují, že by člověk zkrátka nikdy neměl říkat „nikdy.“ A pro kreativní jedince to nejspíš platí dvojnásob.

Velký deník z cest kolem světa, který vzniká až po stovkách ujetých kilometrů výpravy, obsahuje vše, co odvážní cestovatelé kdy napsali a vyfotili, což čtenářům umožňuje ponořit se do toho, co se občas přezdívá jako žlutý cirkus. „Je to jako naše cesty - delší, než jsme plánovali, náročnější než jsme plánovali, ale o to našlapanější a barevnější,“ popisuje Přibáň. 

Přečtěte si také: Vánoční prasátko: Dětská kniha J. K. Rowlingové se dočká filmového zpracování

Tvůrci už dříve vydali tematickou stolní hru pro fanoušky žlutých trabantů, kniha byl však jakýsi výstřel do tmy, jehož úspěch zcela předčil jejich očekávání. Díky tomu se ale společně s knihou rozhodli také rozšířit základní balíček zmíněné stolní hry o dvě sady nových kvízových otázek pro ty, kteří mají rádi výzvy! Jedna údajně obsahuje divočejší otázky pro zkušené cestovatele, druhá je věnována nejmenším začátečníkům.

A kdy se toho všeho fanoušci dočkají? V průběhu listopadu mohou tvůrce ještě stále podpořit na Startovači, podle oficiálních informací by se poté kniha i upgrade stolní hry měly ocitnout v distribuci do letošních Vánoc