Pokud i vy patříte mezi fanoušky legendárního Star Treku, možná jste už narazili na tvorbu české tvůrčí skupiny FSFilm, která se zaměřuje na fanouškovskou tvorbu nekomerčních sci-fi filmů a seriálů. Z jejich videí je navíc zřejmé, že si opravdu dávají záležet na tom, aby jejich projekty působily co nejkvalitněji, však se stačí podívat třeba na jednotlivé kulisy a kostýmy.

A teprve nedávno skupina vydala svůj další Star Trek snímek jménem Can’t Stop, A Star Trek Fan Production, na který se můžete podívat výše. Působivé je ale především to, že o fanouškovském filmu se dokonce psalo i ve Spojených státech, jmenovitě o něm napsal článek server Belmont Star. A určitě potěší také fakt, že článek se stal i zprávou dne na titulní stránce. 

S touto novinkou se na svém Facebooku pochlubil i Radek Bělina, scenárista, režisér a představitel kapitána Glenna Dirka ve zmíněném filmu. Ten lze také považovat za určitou poctu newyorské disko skupině Village People, jejíž zpěvák Victor Willis navštívil minulý rok Českou republiku v rámci koncertního turné. Takže asi nebude nijak zvlášť překvapivé, že se ve snímku hodně zpívá a tancuje, samozřejmě za doprovodu osmdesátkových disco hitů!

Právě ono propojení Star Trek univerza s disco hudbou je jedním z hlavních lákadel celého filmu. Zatímco se posádka vydává na povinnou dovolenou, tak ve volném čase zkouší taneční vystoupení a zabývá se nečekanou návštěvou bytosti jménem Q. 

Celý snímek natočili herci v angličtině, pokud byste s ní náhodou zápolili, ve výše uvedeném Youtube videu lze nastavit české titulky. A pokud byste náhodou chtěli udělat tvůrcům radost, můžete jejich film ohodnotit i na IMDb.

Jak již bylo řečeno, o režii a scénář se postaral Radek "Flash" Bělina, dále hrají Igor Gottwald, Petr Malina, Jana Šebestová, Martin Božek, Filip Kučera, Anděla Kubátová, Petra Kučerová Konupková, Zuzana Bělinová, Dana Naušová, Petr Polášek a Michal Mišák Zielina.