Společnosti Amazon, CBS, BBC, HBO, hulu, Netflix, Disney či Warner Bros zvítězily. Podařilo se jim zrušit služby Openload, Streamango, Verystream a Rapidvideo, které nabízely většinu jejich nelegálního obsahu na internetu. Se zrušením těchto serverů se podařilo vypnout i další stránky po celém světě. Ty totiž od zmíněných služeb sdílely obsah. Mezi nimi byla i populární stránka topserialy.to. Jen na ní sledovalo seriály a filmy více než půl milionu Čechu a Slováků, tvrdí web Seznam zprávy.

Fanoušci filmů a seriálů z České republiky se nechtějí se zánikem svého místa pro sledování bezplatného obsahu smířit a podle všeho se chystají protestovat. Sdružují se na facebookové události „Návrat zrušených seriálů“, jež má již více než 18 tisíc přihlášených. Přitom událost byla založena jako recese, ale to dle všeho spousta lidí nepochopila a z recese se pomalu stává vážná věc.

Za zmíněnou událostí stojí spolek Aubergine, který satiricky komentuje aktuální dění na českém internetu. V události píše: „Tímto vyhlašujeme stávku za obnovení stránky Topserialy.to jí využívaných streamovacích serverů Verystream, Openload a Streamango. Naše životy bez seriálů nemají smysl a za Netflix fakt platit nechceme“.

Jeden z organizátorů poskytl rozhovor pro Seznam zprávy a uvedl, že se za obnovení ilegálních zdrojů pro sledování filmů a seriálů bude reálně demonstrovat: „Upřímně ještě nevíme, jestli ta stávka vůbec nějak vypadat bude. Ale v případě, že to klapne, můžeme počítat s opravdu velikou účastí. A jsme připraveni i na posílení spojů do míst, kde to mělo největší dosah. Což jsou Lhotky, Borečnice, Montenegro a Dvůr Králové nad Labem.“

Spousta lidí chápe recesi a píše komentáře ve stejném stylu. U jiných to ale vypadá, že to myslí skutečně vážně a hodlají za topserialy.to a další podobné stránky bojovat. Často argumentují tím, že na Netflix, HBO a další služby nemají peníze a na seriály zdarma byli zvyklí.

Tak uvidíme, zda se demonstrace skutečně uskuteční. Pokud ano, má proběhnou 15. listopadu/novembra 2019 v Brně na Náměstí Svobody. Avšak průběh akce ještě není vůbec vymyšlen a organizátoři vše berou s nadsázkou:

„Asi tam pošleme nějakého zoufalce s megafonem a ten ve výsledku jen řekne pár věcí, které se nám nelíbí. Spousta lidí tam potom asi zařve, že jo, že takhle to chceme. Ale asi tam nenavrhneme žádné možnosti, jak by se to mělo spravit.“

Pokud byste od nich chtěli nějaké řešení, tak s ním nepřijdou. Dle mého je nutné si uvědomit, že pokud by se stejným způsobem, jako piráti, choval každý, tak společnosti zaniknou a nebudeme sledovat žádné filmy ani seriály. Za vše je nutné platit.