Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k 1. epizodě 4. řady USS Callister!

Netflix dal zelenou 7. řadě populárního britského seriálu Černé zrcadlo (2011) už na konci loňského podzimu. A není divu, minulá nadílka znepokojivých příběhů od scenáristy Charlieho Brookera, který je otcem celého seriálu, měla vyloženě parádní sledovanost. Netflix také skrze kratičký teaser odhalil, že 7. sezóna bude na streamovací platformě premiérovat v roce 2025, přičemž tentokrát se můžeme těšit až na šest epizod.

Ovšem pozor, jedna z nich bude obzvlášť speciální. Jeden z chystaných dílů by totiž měl být pokračováním epizody USS Callister, kterou nám nabídla 4. řada. V tomto fanoušky oblíbeném díle, který zcela zjevně vzdává hold Star Treku, vytvoří Robert Daly (Jesse Plemons), nespokojený spoluzakladatel populární multiplayerové online hry, z DNA svých kolegů jejich digitální klony. Ty poté proti jejich vůli drží ve virtuální realitě, kde nad nimi má neomezenou moc.

Netflix odhalil i krátký popis chystané epizody, který zní následovně:

„Kapitán Robert Daly možná v původní epizodě zemřel, ale pro posádku USS Callister problémy teprve začínají…“

Zpráva je to zajímavá hned ze dvou důvodu. V první řadě to bude vůbec poprvé, co bude nějaká epizoda Černého zrcadla navazovat na jeden z předešlých dílů. Ale i přestože USS Callister byla senzační podívaná, výroba pokračování se i tak zdá riskantní. Holt uvidíme, co nám nakonec Brooker a jeho tým nadělí.

A v druhé řadě také nesmíme zapomenout na informace z letošního ledna, podle kterých měl na USS Callister navázat spin-off v podobě třídílné minisérie. Zda tento plán pořád platí, je otázkou. Necháme se překvapit, zda s nějakým bližším vysvětlením nepřijde sám Netflix v následujících měsících. 

Kromě výše zmíněného Plemonse si v epizodě zahráli i herci jako Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel a Billy Magnussen. Jejich účast pro sedmou řadu zatím potvrzená není, ale pokud má jít skutečně o pokračování se stejnou posádkou, logicky by se v něm měli objevit.

Snad nám Netflix ještě letos také nadělí podobně krátký popis zbylých pěti epizod, abychom si udělali částečnou představu o tom, na co se můžeme těšit.