V Riotu se s tím nepářou a po akci Summer Game Fest 2024 se prostě rozhodli přivodit srdeční zástavu všem fanouškům League of Legends. A hlavně seriálu Arcane! Konečně jsme dostali plnohodnotnou ukázku na druhou sezónu a nejspíš také poslední. Není ale potřeba smutnit, jelikož to vypadá na brutálně nabušenou jízdu plnou šílených zvratů, akce a boje! A jak znám Riot, tak rozhodně tuhle značku jen tak nepustí k vodě.

Samotná ukázka toho sice moc neřekne, ale nejhorší obavy se nejspíš naplnily. Rada byla rozprášena, Caitlyn dostala povýšení, Vi se stala strážkyní pořádku, Jinx dělá bordel v podměstí a celý Zaun i Piltover jsou vzhůru nohama. A ještě k tomu ve válce. Krásný to chaos. Zda někdo z rady přežil, zatím netušíme, nicméně to rozhodně nebrání Melině matce Ambesse Medardě použít svůj válečný vliv a tlačit Piltover do agresivního zbrojení. Navíc to vypadá, že podle Caitlyniny nové pušky se magitechnika stala obětí války a s její pomocí se vyrábí účinné zbraně.

Caitlyn společně s Vi se ujímají vedení a vyráží do Zaunu se třemi cíli: Zničit věrné přisluhovače Silca, zbavit se třpytu a najít Jinx. Podle nastoleného chaosu, grafit a enormních výbuchů můžeme s jistotou říct, že jí hráblo a rozhodně se nevzdá dobrovolně. Ne že by to bylo něco špatného (aspoň teda pro diváky), protože je to nádherná předzvěst dalších epických soubojů, šarvátek a přestřelek. A pokud hudba bude stejně výborná jako v první sezóně, tak se rozhodně můžeme těšit na dokonalý požitek.

V ukázce jsme mohli zahlédnout také Ekka, Heimerdingera, Seviku a několik dalších postav, včetně i yordla s protetickými končetinami, které jsou děsivé, ostré a rozhodně velmi smrtící. Všechny tyto postavy dokáží skvěle zamíchat kartami a razantně změnit trajektorii války, takže bude zajímavé sledovat, jak se děj tentokrát vyvine.

Datum vydání není pevně stanovené, ale podle očekávání vše vyjde už letos v listopadu na Netflixu. A pokud bych měla hádat, nejspíš se opět dočkáme tří aktů, které se následně odvysílají po týdnu během toho, co bude probíhat Mistrovství světa v League of Legends.

Pokud si mimochodem myslíte, že když nemáte rádi LoLko, tak Arcane není pro vás, tak se mýlíte. Své o tom může říct i Killer, kterého hra nezajímá, za to seriálu propadl. Na recenzi se můžete podívat níže.