Studio Paramount minulý rok zabodovalo s hororovou podívanou jménem Smile, která byla celovečerním debutem režiséra Parkera Finna. Tržby hrůzostrašného snímku, od něhož by se měli držet dál všichni, kteří nesnáší lekačky, dosáhly celosvětově působivých 217 milionů dolarů, což z něho rázem učinilo komerčně nejúspěšnější horor roku 2022.

Na film se navíc z velké části valila samá chvála, tudíž studio Paramount mohlo nad celkovým úspěchem filmu s úsměvem (samozřejmě řádně znepokojivým, aby to k filmu sedělo) spokojeně přikyvovat. Už od minulého měsíce víme, že Finn podepsal se studiem smlouvu, v rámci které pro něj bude točit další filmy, ovšem tehdy ještě další díl neměl oficiálně zelenou.

To se však změnilo na nedávno ukončené akci CinemaCon 2023, na které představitelé Paramountu oznámili, že Smile skutečně dostane plnohodnotné pokračování. O samotném ději zatím žádné informace nemáme, ale lze vcelku bezpečně předpokládat, že o scénář a režii se opět postará Parker Finn. 

Ten se před nějakým časem nechal slyšet, že má stále ještě v rukávu spoustu triků, díky kterým může publiku nadělit něco řádně překvapivého. A jelikož se mladý filmař osvědčil jako hororový tvůrce, lze také předpokládat, že u žánru zůstane i se svými dalšími projekty, které pro Paramount v budoucnu natočí. Tedy alespoň doufejme!

Úspěch prvního dílu Smile byl každopádně překvapením i pro samotné studio, které zcela původně plánovalo snímek vydat pouze na službě Paramount+. Když ale proběhlo testovací promítání, z něhož bylo publikum vyloženě nadšené, společnost se rozhodla film poslat rovnou do kin. První díl se zaměřil na doktorku jménem Rose Cotter (Sosie Bacon), která se stala svědkem smrti jedné ze svých pacientek. To ještě netuší, že na ni má spadeno zlá a řádně hrůzostrašná entita, která jí bude dělat ze života peklo. 

Nyní je otázkou, kterým směrem se pokračování vlastně vydá. Naváže snímek přímo na první díl a zaměří se na jednu ze známých postav? Nebo se dočkáme zcela nové bandy nešťastníků, kteří budou muset čelit další bandě nechutně se usmívajících individuí, za jejichž tvářemi se nachází něco strašlivého? Inu, doufejme, že odpovědí se dočkáme ještě tento rok.