Kenneth Branagh se již potřetí vrací do kůže slavného detektivka Hercula Poirota, který tentokrát bude vyšetřovat pěkně hrůzný případ v poválečných Benátkách. Snímek A Haunting in Venice se nedávno pochlubil prvním oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Už minulý rok nás Steve Asbell, předseda společnosti 20th Century Studios, upozorňoval na to, že nás oproti předchozím titulům, tedy Vražda v Orient expresu (2017) a Smrt na Nilu (2022), čeká výrazná změna v žánru a atmosféře. A po zhlédnutí první upoutávky, která oplývá překvapivě temným a skoro až hororovým duchem, tomu začínáme věřit. Když už přišla řeč na duchy, tak se zde nabízí zabrouzdat do hlavní dějové linie filmu. Poirot se rozhodl se svou kariérou detektiva seknout, v rámci čehož si řekl, že je konečně čas užívat si důchodu. V předvečer Všech svatých se ale neochotně zúčastní seance v jistém chátrajícím a strašidelném paláci, ve kterém je však jeden z hostů zavražděn.

Nucený návrat z důchodu ho proto přinutí opět zabřednout do dalšího případu, který však bude od těch předchozích mnohem hrůzostrašnější. Snímek by měl vycházet knihy Hallowe'en Party, kterou Agatha Christie napsala v roce 1969. Nicméně lze očekávat, že Branagh si adaptaci tak trochu poupravil podle svého, což už třeba udělal i v obou výše zmíněných titulech. Sám v minulosti prohlásil, že chce s dějem knihy, která obecně od autorky není zas až tak známá a řadí se mezi její spíše slabší kousky, vytvořit něco „speciálního“.

Jsme každopádně rozhodně zvědaví na to, zda onen hororově laděný nádech traileru bude konstantně přítomný i v samotném filmu. Kenneth Branagh se také kdysi nechal slyšet, že by jednou rád udělal crossover snímek, ve kterém se Hercule Poirot setká se slečnou Marplovou, další ikonickou hrdinkou a vyšetřovatelkou z knih Agathy Christie. 

Branagh se kromě hlavní role tradičně postaral také o režii, přičemž scénář opět zpracoval Michael Green, jenž napsal i předešlé dva díly.

Dále se ve filmu můžeme těšit na hvězdy jako Kelly Reilly, Kyle Allen, Michelle Yeoh, Jamie Dornan, Tina Fey, Camille Cottin, Riccardo Scamarcio, Emma Laird a Jude Hill.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 14. 9. 2023.