Fanoušci parádního seriálu Černé zrcadlo, který většinou ve svých jednotlivých epizodách varuje před negativním vlivem moderních technologií a vynálezů, mohou začít otevírat šampaňské. Web Variety totiž nedávno oznámil, že slavný britský seriál Charlieho Brookera se konečně dočká další řady. Naposledy se fanoušci dočkali série páté, která vyšla v roce 2019. Posléze udeřila pandemie koronaviru, přičemž sám Brooker prohlásil, že nyní celý svět vlastně svým způsobem prožívá jednu velkou a dlouhou epizodu seriálu, přičemž další řada tak byla v nedohlednu. Pokud se vám už však hodně stýskalo, můžete začít jásat. Černé zrcadlo nám totiž opravdu nadělí i šestou řadu.

Zatím však samozřejmě nevíme, o čem jednotlivé epizody budou. Oproti páté sérii, která se skládala ze tří epizod, bychom ale údajně měli očekávat více dílů. Variety také uvádí, že ke každé epizodě se bude přistupovat jako k samostatnému filmu, což bylo něco, s čím seriál krapet experimentoval se speciálem Bandersnatch, herním dílem prezentovaným jako celovečerní film, jež byl jedním z vrcholů minulé sezóny. Brooker o Černém zrcadle v posledních pár letech moc nemluvil, zejména proto, že produkční práva na seriál zůstala společnosti Endemol Shine Group poté, co scenárista a jeho parťačka Annabel Jones opustili produkční společnost House of Tomorrow. To je také jeden z důvodů, proč se po seriálu v posledních letech tak trochu slehla zem. Ale nyní se zdá, že Netflix dosáhl dohody se společností Banijay Group (která koupila Endemol v roce 2020), jež dává zelenou nové sezóně.

Na oznámení o zahájení produkce si budeme muset ještě počkat. Samozřejmě se ale počítá s tím, že Charlie Brooker se jako scénárista postará o jednotlivé epizody. Však to by jinak nebylo ono!

Jste fanoušci Černého zrcadla?