V současné době, kdy Spojenými státy mimo jiné silně rezonuje aktivistické hnutí Black Lives Matter, vyplouvá na povrch spousta nových příběhů, které se nesou v duchu tragického incidentu z letošního května, během něhož vyhasnul život nevinného Afroameričana. Jedním z takových příběhů je inspirován i nový indie snímek Blindfire ze studia Kandoo Films, který se zanedlouho objeví na VOD platformách.

Jedná se o kriminální drama s prvky thrilleru, které zpomaluje hojení ran obětí policejního násilí s rasistickým podtextem, ale zároveň sofistikovaně poukazuje na problémy, které je nejen v americké společnosti potřeba vymýtit. Děj filmu se točí okolo policisty Willa Bishopa, který v rychlé reakci na tísňové volání rukojmího neoprávněně zabije podezřelého Afroameričana.

Přečtěte si také: Netflix přichází s adaptací Bílého tygra, satirické drama dorazí po Novém roce

Po následném zjištění jeho neviny však musí policista čelit tvrdým následkům a extrémně obtížným rozhovorům, a to jak se svou partnerkou, tak s rodinou oběti. Tváří v tvář zodpovědnosti se Bishop pokouší najít osobu, která skutečně nese největší podíl na tragickém sledu událostí.

Tvůrci v čele s režisérem Michaelem Nellem oproti traileru slibují neméně intenzivní emoce. Podle oficiálních informací se snímek objeví ve vybraných kinech již 13. listopadu 2020 a o týden později také na VOD platformách. V hlavních rolích se představí Brian Geraghty, Sharon Leal nebo Jim Beaver.