Blíží se Brad Pitt důchodovému věku? V nedávném rozhovoru pro časopis GQ 58letý herec, který rozhodně na svůj věk nevypadá, uvedl, že jeho kariéra vstupuje do své poslední fáze.

„Jsem vyčerpaný už poslední semestr nebo trimestr.“ řekl Pitt. „Jaké bude následující období? A jak ho chci naplánovat?“ dodal.

Pitt získal Oscarav roce 2020 za herecký výkon ve filmu Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu a koncem letošního roku bude hrát v akční komedii společnosti Sony jménem Bullet Train. Takže byste neřekli, že by mohl chtít svoji kariéru uzavřít tak brzy. I když je jeho vyjádření nejasné, přinejmenším se zdá, že herec pomalu plánuje, jak z filmového světa odejít.

Co tedy ještě čeká muže, kterého Tarantino nazývá „jednou z posledních zbývajících filmových hvězd“, před domovem důchodců? Zatímco Pitt na našich televizních obrazovkách elegantně stárne, popsal, že jeho příští role by měla být více „osobní“.

Bullet Train, akční komediální thriller, který bude mít premiéru letos v létě a v němž Pitt ztvárňuje nájemného vraha, jenž se právě zotavil ze syndromu vyhoření a opět se vrací ke své práci na vysoké noze, by bylo těžké nazvat „osobním“. A přitom, jak to Pitt popisuje: „Znáte ten pocit, měsíc se léčíte, jednou prozřete a myslíte si, že jste všechno vyřešili a už nikdy nebudete úplně ztracení. To bylo ono. ‚Mám to. Jsem v pohodě!'“

Přečtěte si také: The Movie Critic: Poslední film Quentina Tarantina nabírá na palubu Brada Pitta

I když (potenciálně) ubývá hereckých rolí, Pitt je stále mimořádně aktivní, hlavně jako producent se svou produkční společností Plan B Entertainment. Pitt přiznal, že zkušenost s produkcí je „uspokojující novým a jiným způsobem“. Letos jsou na seznamu společnosti zejména filmy Women Talking, ve kterém se skupina Mennonitek spojí proti násilníkům, a Blonde s Anou de Armas v roli Marilyn Monroe.