Rok 2022 nebyl pro hororový žánr vůbec špatný. A jeden z nejvíce chválených hrůzných snímků byl bezpochyby Barbar od režiséra Zacha Creggera, ve kterém si zahráli herci jako Georgina Campbell (V pasti: Barcelona) a Bill Skarsgård (John Wick: Kapitola 4).

Hlavní hrdinkou filmu se stala mladá žena jménem Tess (Campbell), která si na nějaký čas pronajala domek na jednom nepříliš bezpečném předměstí. K jejímu překvapení už však v domě nějakou dobu žije muž jménem Keith (Skarsgård). Mnohem podivnější a strašlivější věci se ale nacházejí ve sklepě, v němž jsou dveře, kterou vedou do sítě neosvětlených tunelů. A ty samozřejmě nebudou neobydlené.

Snímek se dočkal chvály jak od kritiků, tak i od diváků, přičemž ani s tržbami si nevedl vůbec špatně. A server Bloody Disgusting nedávno odhalil, že v přípravě je už videoherní adaptace. 

Tu si vzaly společně pod palec společnosti New Regency Entertainment a Diversion3 Entertainment, přičemž v případě druhého zmíněného studia se v rámci hororového žánru rozhodně nejedná o žádné nováčky. Diversion3 v minulosti dohlíželo na výrobu herních titulů jako Friday the 13th: The Game od studia Illfonic a Evil Dead: The Game od Saber Interactive.

Zatím ale není známo, jakým směrem chtějí tvůrci chystanou adaptaci vzít. Dočkáme se zase nějaké kooperativní akce z pohledu třetí osoby? Nebo na nás tentokrát čeká něco úplně jiného? Vzhledem k obsahu filmu by také nebylo vůbec špatné, kdybychom se nakonec dočkali třeba nějaké hororové survival adventury. Ale holt se budeme muset nechat překvapit. 

Režisér Zach Cregger už nějaký čas připravuje svůj další film, kterým bude horor jménem Weapons. Zajímavé také je, že Cregger má stále schovaný v šuplíků svůj scénář na film o Batmanovi, který by údajně jednoho dne velice rád natočil.

Co se jeho Barbara týče, pustit si ho můžete třeba na službě Amazon Prime Video.