Mimozemská invaze na Zemi je pro sci-fi žánr velice oblíbeným motivem. Ví to i studio Apple TV, které nedávno vydalo zbrusu nový trailer na seriál z jeho produkce, který dá emzáckému vtrhnutí na Zemi zase trochu jinačí nádech. Seriál Invasion bude pojednávat o mimozemské návštěvě, kvůli které se naše planeta začne pomalu měnit na něco, co bude poměrně dost připomínat post-apokalyptický svět. Na rozdíl třeba od Dne nezávislosti se však nedočkáme pouze perspektivy Američanů, ale i jiných národů. 

I přestože Apple TV vydalo první teaser již v červnu, právě vydaný trailer nám toho nabídl podstatně více. A jak se zdá, seriál skutečně dostojí svému jménu. Kromě představení tváří hlavních charakterů, se první minuta traileru zaměřuje na nejrůznější druhy znamení mimozemského kontaktu – klasické obrazce v poli, výpadek proudu, který zahalí celý New York do černočerné tmy, atakdále. A americký prezident samozřejmě prohlásí, že veškerá tato znamení jsou navzájem propojena. Seriál by měl přeskakovat z jednoho místa na druhé, přičemž každá z hlavních postav bude tak v celé této prekérní situaci sehrávat zcela odlišnou roli. 

Seriál si spolu s Davidem Weilem vzal na starost Simon Kinberg, který je především známý jako producent a scénárista novodobých X-Men filmů, plus i třeba Scottova Marťana. První řada by si údajně měla brát hodně inspirace ze slavných mimozemských snímků, například Válka světů, Příchozí a Znamení. Zahrají si v ní herci jako Sam Neill, Shamier Anderson, Golshifteh Farahani, Shiori Kutsuna, Firas Nassar a mnozí další. Na Apple TV+ se seriálu dočkáme již 22. 10. 2021