Streamovací platforma Apple TV+ vypustila do světa oficiální teaser nadcházející sci-fi minisérie Invaze (v originále Invasion), za kterou stojí Simon Kinberg, britský producent, jehož jméno je nenávratně spojeno s Marťanem (2015). Zdánlivě jednoduchý název ukrývá dramatický spád událostí, během něhož na Zemi přistane neznámý mimozemský druh, který ohrozí existenci lidstva. Změní se hierarchie pozemského života, nebo si v ní člověk obhájí své prvenství?

„Existuje důvod, proč jsme všichni na Zemi,“ říká šerif John Bell Tyson (Sam Neill), jenž se na americkém venkově stává svědkem vzniku přírodních anomálií, které na první pohled působí jako předzvěst něčeho velkého a děsivého. Podobná znamení se však objevují po celém světě. Ať už se jedná o Spojené království nebo Dálný východ – všude se začíná dít něco zlověstného. V centru pozornosti se tak ocitá pět naprosto obyčejných lidí z různých koutů planety, snažících se nějak vyznat ve zmatku, který kolem nich propukl.

Přečtěte si také: Sci-fi horor Cloverfield se po více než deseti letech dočká přímého pokračování

Města, která nikdy nespí, pohltila tma, část populace zachvátily nečekané zdravotní problémy a účastníky důležité vesmírné mise stihla náhlá smrt. Tento sled událostí je následován mimozemskou invazí, která má pro náš druh fatální následky. Co jsou zač, odkud se vzali a jak je porazit? To jsou otázky, jež sužují vlády z celého světa. Největší mocnosti se musí semknout, aby společnými silami porazily dosud největší hrozbu pro přežití civilizace. Pět postav, pět příběhů a jeden společný nepřítel.

Počátek konce se blíží. Desetidílná série Invaze přistane na kartě Apple TV+ přesně 22. října 2021. Jedná se o výsledek snahy o posílení nabídky sci-fi pořadů z dílny společnosti Apple. Vedle hvězdy Jurského parku (1993) se v hlavních rolích objeví také Shamier Anderson, Golshifteh Farahani, Firas Nassar a Shioli Kutsuna.