Netflix se nedávno pochlubil oficiálním trailerem na zajímavě vyhlížející krimi seriál jménem Bodies, ve kterém budou muset hlavní hrdinové řešit obzvlášť zapeklitou záhadu. Na upoutávku se můžete podívat výše.

V seriálu naleznou čtyři detektivové nahou mrtvolu, která leží v ulicích londýnské čtvrti Whitechapel. Je tu však jeden háček. Každý z detektivů ji nalezne ve zcela jiném časovém období. Edmond Hillinghead (Kyle Soller) ji nalezne v roce 1890, Karl Whiteman (Jacob Fortune-Lloyd) v roce 1941, DS Hasan (Amaka Okafor) v roce 2023 a DS Maplewood (Shira Haas) v roce 2053. A právě poslední zmíněné vyšetřovatelce možná poskytne pořádné odpovědi záhadný politický vůdce jménem Elias Mannix (Stephen Graham).

Podivuhodné vyšetřování tak odhalí tajemné spiknutí, které existuje více 150 let. Celý seriál bude každopádně vycházet ze stejnojmenného grafického románu z roku 2014 od Sie Spencera a Deana Ormstona, který vydalo Vertigo.

Je rozhodně fajn, že upoutávka toho z hlavního děje neodhaluje příliš, pouze nám naservíruje ty nejdůležitější body ze zápletky, což v tomto případě k zaujetí diváka bohatě stačí. Tak uvidíme, co posléze nabídne také plnohodnotný trailer.

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Paul Tomalin, který psal scénáře pro seriály jako Shameless (2004), Torchwood (2006) a Na straně zákona (2015). Spolu s ním na scénáři pracovala také Danusia Samal, která zas psala pro sérii Gangs of London (2020).

O režii jednolitých epizod se postarali Marco Kreuzpaintner (Krabat: Čarodějův učeň) a Haolu Wang (Pán času).

Dále se v seriálu objeví herci jako Tom Mothersdale, Synnove Karlsen, George Parker, Michael Jibson, Gabriel Howell, Derek Riddell a Chloe Raphael.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 19. 10. 2023.