V roce 2021 nám režisér Ilja Najšuller nadělil velice povedenou a náležitě uspokojivou akční jízdu jménem Nikdo. V té si Bob Odenkirk (Breaking Bad) zahrál zdánlivě obyčejného rodinného muže jménem Hutch, jehož bojové dovednosti by mu mohl závidět i takový John Wick. A když už o slavném zabijákovi mluvíme, na scénáři pracoval také Derek Kolstad, tedy jeden z lidí, kteří Wickovi vdechli život.

Jak to ale vypadá s pokračováním? Inu, v létě roku 2022 producent, režisér a kaskadér David Leitch uvedl, že na scénáři se již pracuje. Na konci toho samého roku pak producentka Kelly McCormick, která je zároveň Leitchova žena, prohlásila, že natáčení by mohlo začít někdy v roce 2023. K tomu ale samozřejmě nedošlo, nicméně není známo, zda za to mohou přímo stávky herců a scenáristů, ale příliš by nás to nepřekvapilo. 

Zdá se ale, že s pokračováním se i nadále počítá, jen se zkrátka budeme muset obrnit trpělivostí. Nedávno poskytla serveru Screen Rant rozhovor herečka Connie Nielsen, která v prvním díle ztvárnila Hutchovu ženu Beccu Mansell. Ta především vychvalovala výkon Boba Odenkirka, zároveň ale také potvrdila, že na dvojce se pořád aktivně pracuje. Momentálně ale o filmu nemůže nic prozradit.

Podle informací z roku 2022 také dávno víme, že roli by si rád zopakoval i Odenkirk, který by to v pokračování ,,mohl rozjet jako nikdy předtím.“ Hodí se také připomenout jeho slova, že Kolstad už o příběhu dvojky jednal s představiteli studia Universal, kterým se jeho vize zamlouvala. Tak snad se dočkáme nějakého pořádného oznámení během letoška. 

I přestože čekání na dvojku ještě nějaký ten pátek potrvá, vše nasvědčuje tomu, že se ho jednoho dne skutečně dočkáme. A vlastně by se tomu ani nešlo divit, první film z rozpočtu 16 milionů dolarů utržil celosvětově přes 57 mega, navíc se na něj lepila chvála jak od kritiků, tak i od diváků.

Dále si v jedničce zahráli herci jako Alexej Serebrjakov, Christopher Lloyd, Michael Ironside, Colin Salmon, RZA a Billy MacLellan.