Nakladatelství DC Comics vlastní spoustu známých hrdinů. Většinou se točí kolem Gothamu a Batman Family, případně kolem Supermana. Od svého vzniku v roce 1934 má však na kontě mnohem více hrdinů. Samozřejmě, někteří jsou z dnešního pohledu směšní a skončili v propadlišti dějin, jiní se museli značně proměnit, aby vyhovovali dnešním standardům, ale i tak je to stále dost postav pro kina a televize na desítky let dopředu.

Jedním z těchto hrdinů je i Blue Beetle. Není to poprvé, co se o tomto hrdinovi spekulovalo. Měl mít jak seriál, tak se měl dostat i na stříbrná plátna. No bohůmžel to nevyšlo. Samozřejmě, objevil se v pár animovaných filmech a seriálech, jako Justice League vs. Teen Titans nebo Young Justice. Co si budeme povídat, hraná adaptace je hraná adaptace. Marvel se v mainstreamu také neproslavil animáky. Teď je však správná doba na to předpokládat, že by to mohlo konečně klapnout.

Záběry z 10 let starého zrušeného seriálu.

Streamovací platformy rostou jako houby po dešti a každá potřebuje svůj exkluzivní obsah tak, aby nezapadla a každý měl potřebu si ji pořídit. Vzhledem k tomu, že HBO Max má pod sebou DC Entertainment, musí ze superhrdinů vytěžit co nejvíce, dokud jsou v kurzu. O tom svědčí například tržby posledních Avengers, nebo úspěch superhrdinské dekonstrukce Boys od Amazonu. Disney+ má naplánováno hned několik superhrdinských seriálů, takže jestli chce HBO držet ve „streamovacích válkách“ krok, potřebuje svoje vlastní superhrdiny.

A jaká je premisa Blue Beetla? No, abych to přiblížil, je částečné podobný Spidermanovi. (A ne, nechci slyšet, že DC krade postavy. Jsou to superhrdinové. Nejde udělat tolik kombinací, aby se někteří nepodobali). Teenager Jaime Reyes je spojen s mimozemským skarabem, což mu dá nadlidské schopnosti. Může vytvářet zbroj kolem celého těla, létat, získá nadlidskou sílu, různé zbraně či jiné vychytávky. Ale nepřátelé nejsou to jediné, s čím se bude muset vyrovnat, jak už to v takových příbězích bývá. Bude muset zvládnout školu lásku a rodinný život.

Blue Beetle by měl být třetím originálním komiksovým seriálem HBO Max. Streamovací platforma chce ještě zadaptovat Green Lanterna a Adama Strangea.