Chystaný MCU reboot Bladea, ve kterém si slavného komiksového zabijáka upírů zahraje Mahershala Ali (Nech svět světem), je už snad po celé řadě nejrůznějších komplikací na správné trase.

Ke snímku byl nějaký ten čas upsaný také herec Aaron Pierre (Čas), který měl podle všeho ve filmu ztvárnit jednu z primárních rolí, údajně hlavního záporáka. Minulý rok ale přišel známý insider Daniel Richtman se zvěstmi o tom, že herec k Bladeovi už upsaný není, protože jeho postava byla ze scénáře vyškrtnuta. A nyní nám tyto drby potvrdil také sám Pierre, který poskytl rozhovor serveru Variety. S jeho přítomností bychom tudíž už počítat neměli.

A vlastně to není vůbec překvapivé. Jak už dlouho víme, MCU Blade střídal své scenáristy jak na běžícím pásu. Postupně se na něm vystřídali filmaři jako Michael Starrbury (Když nás vidí), Nic Pizzolatto (Temný případ) a Michael Green (Logan: Wolverine), jehož verze už snad bude definitivní. 

K režii by měl být i nadále upsaný Yann Demange (Dead Set), který minulý rok odhalil, že Blade bude náležitě drsná, antihrdinská a mládeži nepřístupná podívaná. O příběhu toho ale stále nic moc nevíme. V předešlých verzích scénáře se měl děj údajně odehrávat v minulosti, nicméně nyní se zdá, že ho Marvel nechá v současnosti.

Nutno také připomenout, že k filmu se minulý rok na jaře upsala také herečka Mia Goth (Pearl), o níž se šuškalo, že si zahraje záporačku Lilith, která chce do svých drápů dostat Bladeovu dceru, aby z její krve mohla stvořit armádu upírů. Ale to bylo ještě v dobách, kdy nebyl na palubu nabrán výše zmíněný Michael Green, aby scénář přepsal. Takže kdo ví, co nám nakonec snímek nabídne. 

Z posledních zpráv také víme, že rozpočet filmu údajně nemá přesáhnout 100 milionů dolarů, což by z Bladea dělalo jeden z nejlevnějších MCU titulů. A to samozřejmě nemusí být nutně na škodu. První klapka by každopádně měla podle výše zmíněného insidera padnout ke konci letošního roku.

Do kin by se měl film podívat nakonec až 6. 11. 2025.