Na Comic Conu 2019 v San Diegu Marvel Studios oznámili nový film, který se dá označit za reboot se svým populárním lovcem upírů. Na scénu totiž dorazí Blade a film začíná dostávat první obrysy. Už delší dobu víme, že hlavní roli samotného Bladea si střihne oskarový herec Mahershala Ali a sám jsem zvědav, jak naváže na odkaz původní trilogie, kde si titulní roli střihl Wesley Snipes. Nejedná se však o jeho první roli v Marvel Universu. Střihl si totiž i roli záporáka Cottonmoutha v seriálu Luke Cage.

Od Comic Conu bylo o Bladeovi informační ticho, které se prolomilo až teď. Nově nám bylo oznámeno, že lovec upírů má konečně scénáristu. Tedy v tomhle případě scénáristku. Polovičního upíra, jenž loví další upíry, se totiž chopí Stacey Osei-Kuffour. Bývalá autorka divadelních her v posledních letech neustále více a více proniká do filmového průmyslu.

Jako členka scénáristického týmu HULU seriálu PEN15 si odnesla nominaci na Emmy. Jako scénáristka má na svědomí především amazonský seriál Hunters a největším dílem na kterém se podílela, je jednoznačně seriál Watchmen z produkce HBO.

Prosakují informace, že Marvel se šest měsíců intenzivně snažil najít scénáristu a pomoci s výběrem měl pomáhat i hlavní představitel Bladea Mahershala Ali. Stacey Osei-Kuffour je první černošská scénáristka, která má tvůrčí podíl filmu z MCU. Marvel tak dostál svým slibům o větší diverzitě v tvůrčím týmu.

Více informací prozatím není, ale snad půjde vše podle plánu a začne se natáčet co nejdříve. Blade by mohl být něčím temnějším, co tak zoufale schází v MCU. Těšíte se na nového lovce upírů v podání Mahershala Aliho nebo je pro vás Blade Wesleyho Snipese nepřekonatelný?