Nějakou dobu se zdálo, že na produkci druhého dílu Black Panthera jménem Wakanda Forever leží nějaká hrozivá a zlá kletba. Natáčení se totiž potýkalo s celou řadou problémů, mezi ten nejzávažnější patří úraz na place, který utrpěla herečka Letitia Wright, představitelka Shuri. Když byla na konci léta kvůli tomu převezena do nemocnice, zprvu se zdálo, že se jednalo o pouhopouhé lehké zranění, tudíž herečka se měla na natáčení zas brzy vrátit. Pak se ale ukázalo, že onen úraz byl nakonec mnohem vážnější. A jelikož Shuri patrně ve druhém díle hraje mnohem větší roli, tvůrci tak byli nuceni celou produkci pozastavit. A to téměř na celé dva měsíce. Po začátku minulého roku se však herečka konečně vrátila, tudíž produkce mohla pokračovat.

To však ještě nebyl konec všem útrapám. Krátce po návratu Wright se ukázalo, že herečka Lupita Nyong´o, která ztvárnila T´Challovu lásku Nakiu, má pozitivní test na koronavirus. A následně se ukázalo, že pozitivní vyšel i několika dalším hercům a členům štábu. Produkce tak musela být opět pozastavena, tudíž už začalo hrozit, že film by mohl být nakonec znovu odložen, v rámci čehož bychom se ho letos rozhodně nedočkali.

Ale jak se zdá, všechno nakonec dobře dopadlo. Tvůrci totiž zveřejnili, že právě dnes padla poslední klapka, tudíž film konečně může zamířit do fází postprodukce. Dobrá zpráva také je, že k žádnému dalšímu odkladu nakonec snad opravdu nedojde. Premiéra druhého dílu je momentálně stanovená na 11. 11. 2022. Neměli bychom se ale radovat předčasně, stále je ještě možné, že se Disney s Marvelem nakonec přeci jenom rozhodnou premiéru ještě jednou posunout. 

O samotném příběhu druhého dílu zatím stále nic nevíme, ale je už jasné, že pochodeň hlavního protagonisty převezme od zesnulého Chadwicka Bosemana někdo jiný. Mnozí fanoušci se shodují nad tím, že by to mohla být právě výše zmíněná Shuri. To se ale necháme překvapit. Podle dalších informací bychom se také měli ve dvojce opět dočkat padoucha Killmongera, ovšem pravděpodobně pouze jako jistý přízrak. Film by taktéž měl představit superhrdinského nováčka, kterým bude Riri Williams (Dominique Thorne), taktéž známá pod pseudonymem Ironheart. 

O režii snímku se opět postaral Ryan Coogler. Podílel se také na scénáři, se kterým mu pomáhal Joe Robert Cole. Dále ve filmu uvidíme herce jako Danai Gurira, Winston Duke, Martin Freeman a Angela Bassett.