Black Clover začal poprvé vycházet v týdeníku Weekly Shonen Jump 16. 2. 2015. Manga vychází již sedmým rokem, přičemž její popularita, zvláště v poslední době, nebývale stoupá. Na oslavu sedmého výročí oblíbené série proto oznámila společnost Shueisha několik chystaných projektů.

Na konci čtvrté sezóny bylo oficiálně oznámeno započetí natáčení filmové adaptace. V novém čísle týdeníku Weekly Shonen Jump, kde se protagonista Asta objevil na titulní straně, byla zveřejněna premiéra filmu, která je stanovena na rok 2023. Většina fanoušků je z této vyhlídky nadšená. A to nejen díky konkrétnějšímu termínu premiéry filmu, ale také proto, že do té doby manga pokročí natolik, aby poskytla dostatečný materiál pro následující pátou sezónu.

Na obálce 15. čísla časopisu Weekly Shonen Jump je Asta vyobrazen ve své ďábelské formě a s něčím, co vypadá jako katana Demon Slasher. Kromě toho jsou uvnitř časopisu barevně vyobrazeni Nacht Faust, Yami Sukehiro, Asta a Yuno Grinberryall.

Ukázka z časopisu znázorňuje situaci z 325. kapitoly Black Cloveru, kde byli Yami a Asta považováni Nachtem a Yuno za poslední obranu proti Luciferovi. Zdá se, že tento dojem odráží i jejich pozice na ukázce, kdy Yami a Asta jsou uprostřed a Nacht a Yuno na okraji.

Bylo také oznámeno, že příští anketa oblíbenosti postav bude založena na celosvětovém hlasování, nebude se tedy soustředit pouze na prostředí Japonska. Brzy by měla být také vydána slavnostní ukázka kompilace všech úvodních a závěrečných znělek anime.

U příležitosti letošní akce Jump Festa, což je pravidelná každoroční událost založená na manze a anime, byla také oznámena chystaná mobilní hra, o čemž jsme vás již informovali na webu Indiana v tomto článku. Nové informace týkající se této hry by však měly být teprve oznámeny. Kromě toho budou na Shonen Jump+ a dalších oficiálních online platformách, které jsou spojené se společností Shueisha, k dispozici další svazky mangy. Na oficiálním Twitter účtu Shonen Jumpu bude také zveřejněna Black Clover tapeta.

Mimo toto všechno časopis obsahuje 326. kapitolu Black Cloveru, jejíž anglický překlad vyjde 13. 3. 2022.

Přečtěte si také: Funimation ukončuje své služby. Co to znamená pro Crunchyroll?