Osudný den nastal 2. 4. 2024. Společnost Funimation, která působila od roku 1994, ukončila své působení na anime scéně. V době svého vytvoření se jednalo o průkopníka mezi streamovací platformy, která dokázala západnímu publiku přinést obrovské množství japonských seriálů, jež by jinak byly nedostupné. Mezi ně samozřejmě patří i Dragon Ball, Shingeki no Kyojin nebo Boku no Hero Academia.

Jednalo se o jednu z mála platforem, která si zakládala na kvalitním překladu. A to jak v podobě titulků, tak i dabingu. Vše měla pečlivě získané skrze licence a dohody s distributory, což se o mnoha stránkách, které i dodnes poskytují podobné služby, říci nedá. Konec této společnost nastal v souvislosti s akvizicí, kterou uskutečnila společnost Sony. Zatímco Funimation byl odkoupen už v roce 2017, Crunchyroll společnost získala v roce 2021, přičemž půda pro sloučení služeb byla tedy vytvořena.

Díky tomuto spojení má Crunchyroll největší anime knihovnu, která je (na rozdíl od Funimationu) dostupná i u nás v České republice a na Slovensku. Pro uživatele bývalé platformy to nese několik úskalí. Předplatitelé služby samozřejmě nepřijdou o členství. To se automaticky převádí na druhou platformu. O co přijdou, jsou zakoupené digitální kopie. Nelze tedy získat přístup k digitálním kopiím DVD nebo Blue-ray obsahu.

Cena za předplatné na Crunchyrollu se od 28. 1. 2025 zvýší z 54,95 USD (1499 Kč) za rok na 99,99 USD (2998 Kč) za rok. Tedy na dvojnásobek ceny. Existuje však naděje, že spojení silných stránek společností FUNimation a Crunchyroll nakonec povede k ucelenějšímu a zjednodušenému streamování pro nadšence anime po celém světě.

K dnešnímu dni se navíc společnost pochlubila se zavedením profilů. Uživatelé si tak mohou založit až pět identit s rozdělenými seznamy pro sledování, doporučeními a avatarem. Každý účet si lze přizpůsobit dle vlastních potřeb a chuti, rodiče také ocení rodičovskou kontrolu pro děti. V budoucnu se navíc dočkáme i doporučení za pomoci umělé inteligence.