Na snímek Bílé ptáče, který bude v podstatě takovým spin-offem na film (Ne)obyčejný kluk (2017), čekáme už hezkých několik let. Letos to vypadalo, že snímek vyjde na konci léta, nicméně jelikož udeřila stávka herců, studio Lionsgate se rozhodlo snímek odložit. Film nakonec vyjde až na podzim roku 2024. Společnost ale každopádně vydala nový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Na scénu se tak opět vrací herec Bryce Gheisar, který si zopakuje roli Juana, jenž hlavního hrdinu ze zmíněného titulu (Ne)obyčejný kluk týral. Tomu bude vyprávět svůj příběh jeho babička Sara (Helen Mirren), vrátíme se tak v čase do období druhé světové války, kdy už mělo Francii ve svých drápech sevřené nacistické Německo. Mladou Saru (Ariella Glaser) tak zachrání rodina jistého chlapce, která ji před nacisty ukryje u sebe doma. Snímek se natáčel i v České republice, přesněji v Praze, Kutné hoře a Liberci. 

O režii se postaral slavný filmař Marc Forster, který je zodpovědný za filmy jako Hledání Země Nezemě (2004), Horší už to nebude (2006), bondovku Quantum of Solace (2008) a Světová válka Z (2013). Scénář zpracoval Mark Bomback, jeden z tvůrců filmů Úsvit planety opic (2014) a Válka o planetu opic (2017).

Dále se ve snímku objeví herci jako Gillian Anderson, Orlando Schwerdt, Philip Lenkowsky, Jo Stone-Fewings a Karolína Lea Nováková.

V amerických kinech má film premiérovat 4. 10. 2024, zatím ale nevíme, jak to bude s premiérou u nás.