Za necelé dva týdny bude na Netflixu premiérovat nový film Wese Andersona. Ano, další, ovšem na rozdíl od jeho letošního Asteroid City tentokrát nečekejte celovečerní stopáž. Talentovaný tvůrce nám na streamovací službě nadělí snímek Podivuhodný příběh Henryho Sugara, který už má konečně i oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

A znalci režisérovy filmografie budou určitě souhlasit s tím, že je opravdu velice typicky „andersonovský“. Obsahuje jeho charakteristický vizuální styl, práci s kamerou a samozřejmě i sympatické hvězdné obsazení. Těšit se každopádně můžeme na film, který bude vycházet z knižní předlohy Podivuhodný příběh Henryho Sugara a jiné povídky z roku 1977 od slavného britského romanopisce a povídkáře Roalda Dahla.

Diváci mohou očekávat 40 minut dlouhý film, jehož hlavním protagonistou se stane titulní Henry Sugar (Benedict Cumberbatch), bohatý a zoufalý gambler, který se jednoho dne dozví o člověku jménem Imdad Khan (Ben Kingsley). Ten má podle všeho unikátní schopnost vidět skrze jakýkoliv předmět. A když si Henry uvědomí, že s něčím takovým by se mohl stát vyloženým králem hazardních her, rozhodne se onu schopnost naučit.

Následující tři roky tak stráví intenzivními meditacemi, se kterými se pokouší v sobě onen dar probudit. Nakonec skutečně získá schopnost vidět nejenom skrz karty, ale také nahlédnout do budoucnosti. Co když ale kvůli tomu přijde o svou radost z gamblerství? 

Anderson se tradičně postaral jak o scénář, tak i o režii. Kromě Cumberbatche a Kingsleyho se nám také představí herci jako Dev Patel (Zelený rytíř), Richard Ayoade (Ajťáci), Rupert Friend (Obi-Wan Kenobi) a Ralph Fiennes (Menu), který by si měl zahrát přímo Roalda Dahla.

Snímek se na Netflixu objeví 27. 9. 2023.