Slavný filmař a režisér Robert Rodriguez se po letech zase vrací do o něco vážnějších vod. Asi až někdy v druhé polovině roku 2024 by nám měl totiž představit svůj thriller jménem Hypnotic, který se může chlubit řádně hvězdným obsazením. Přesné detaily o ději zatím stále neznáme, ale můžeme se těšit na příběh jakéhosi detektiva (Ben Affleck), který během zoufalého pátrání po své ztracené dceři (Hala Finley) vyšetřuje sérii nevysvětlitelných zločinů. Následně ale zjistí, že ono zmizení jeho nejdražší osoby nějakým způsobem souvisí s tajným vládním programem.

Nedávno jsme se také konečně dočkali první fotky z filmu, kterou si můžete prohlédnout níže. Na ní Ben Affleck v roli zmíněného detektiva někomu ukazuje fotku dívky, která je se vší pravděpodobností jeho ztracená dcera. A ano, také jsme si hned vzpomněli na podobně vyhlížející foto z Mementa (2000) od Christophera Nolana. 

Snímek by se měl momentálně nacházet v postprodukci, nicméně Rodriguez chystá na nadcházejícím filmovém festivalu SXSW promítat rozpracovaný sestřih. Návštěvníci festivalu se tak dočkají menší ochutnávky toho, co pro nás známý filmař připravuje.

Navíc se také zdá, že snímek Hypnotic je pro Rodrigueze vysněným projektem, v jistém rozhovoru pro Collider prohlásil, že o jeho vytvoření snil více než 20 let. Očekávat bychom údajně měli hitchcockovský thriller na steroidech, který bude nejenom velice energický, ale také bude obsahovat plno zvratů a překvápek pro diváky. Budeme tudíž režisérovi držet palce, aby se ukázka filmu na festivale dočkala co nejvřelejšího přijetí. 

Rodriguez se postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž se také podílel Max Borenstein, který pracoval na filmech jako Godzilla (2014), Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021).

K Affleckovi se dále připojí hvězdy jako Alice Braga, JD Pardo, Hala Finley, Dayo Okeniyi, Jeff Fahey, Jackie Earle Haley a William Fichtner. Zatím ovšem není známo, kdy přesně se snímku dočkáme, ale údajně by to mělo být v půlce podzimu roku 2024.