Když přijde řeč na Bena Afflecka, tak se vždy hodí jednou za čas připomenout, že se jedná nejenom o herce, ale i talentovaného a oscarového režiséra a scenáristu. A už letos nám po dlouhých letech konečně představí svůj nejnovější snímek, na němž pracoval spolu se svým parťákem Mattem Damonem, jenž má také bohaté scenáristické zkušenosti. Ve filmu Air si také oba dva střihnou hlavní role. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do 80. let, přičemž bude pojednávat o tom, kterak legendární módní značka Nike uzavřela smlouvu se slavným basketbalistou Michaelem Jordanem, jehož jméno museli slyšet i ti, kteří se o sport vůbec nezajímají. Zajímavé ovšem je, že postava Jordana, která bude pro celý děj zásadní, by se ve filmu neměla vůbec objevit, místo něho bychom se ale měli dočkat jeho matky, kterou ztvární známá herečka Viola Davis. 

Matt Damon si ve snímku zahraje marketingového manažera Sonnyho Vaccara, který se bude úpěnlivě pokoušet uzavřít s Jordanem smlouvou, v rámci které by se značkou Nike navázal spolupráci. To se ovšem ze začátku zdá jako absolutně nesplnitelný úkol, ovšem Sonny je za každou cenu odhodlaný ho dokončit. Jisté podpory se dočká i od Phila Knighta, spoluzakladatele společnosti Nike, kterého ztvární Affleck.

Vaccaro tak ještě netuší, že jeho snaha způsobí revoluci ve světě sportu a současné kultury. Díky této dohodě se Vaccaro stal jedním z nejžádanějších marketingových manažerů v odvětví sportovního oblečení, který zároveň stál za zrodem jednoho z nejúspěšnějších marketingových partnerství v historii.

O scénář k filmu ze zcela původně postaral Alex Convery, ovšem určitých úprav se následně dočkal jak od Afflecka, tak i od Damona. Sám Affleck má na své skříni hned dva Oscary, jeden za snímek Dobrý Will Hunting (1997) v kategorii Nejlepší původní scénář a druhý za Argo (2012), jenž vyhrál cenu za Nejlepší film.

Dále se ve snímku Air objeví hvězdy jako Jason Bateman, Chris Messina, Marlon Wayans, Chris Tucker, Matthew Maher, Julius Tennon a Tom Papa.

Oficiální premiéra je stanovená na 5. 4. 2023.