Na momentálně běžícím CinemaConu 2023 se nemluvilo pouze o Flashovi a DC univerzu, představitelé ze společnosti Warner Bros. Discovery se rozhovořili i o jiných projektech. V rámci včerejšího panelu společnosti tak bylo oznámeno, že Beetlejuice 2 a Nezvratný osud 6 se skutečně budou posouvat kupředu. Warneři se chtějí i nadále držet plánu, který zahrnuje návrat ke slavným a výdělečným sériím, tudíž obě zmíněné filmové značky nesmějí zůstat pozadu.

S výrobou druhého Beetlejuice se to táhne už nějaký ten pátek. Ještě před rokem jsme se dočkali ujištění, že druhý díl by měl skutečně vzniknout, přičemž pod palec si ho měla vzít společnost Plan B Entertainment, mezi jejíž tvůrce patří herci Brad Pitt a Jennifer Aniston. Nicméně ještě před měsícem neměl snímek ani stanovený rozpočet, stejně tak ani žádné herce a režiséra. Ano, sice se předpokládá, že režie by se mohl opět chopit Tim Burton, který si již s nápady na druhý díl v minulosti pohrával, ale stále to ještě nemáme oficiálně na papíře. Pokud ale snímku dali Warneři zelenou, to by se mělo v následujících týdnech změnit. 

Je poměrně škoda, že na CinemaConu neposkytli Warneři o projektu více informací, protože by nás velice zajímalo samotné obsazení. Asi se všichni shodneme na tom, že pokračování by zkrátka nemělo tu správnou šťávu, kdyby se do role titulního „profesionálního“ bioexorcisty nevrátil Michael Keaton. Ještě před několika měsíci se ale s jeho účastí počítalo, tak doufejme, že se nic nezměnilo.

Minulý měsíc navíc server The Hollywood Reporter uvedl, že nabídku o účinkování ve filmu dostala i Jenna Ortega, hvězda ze seriálu Wednesday, na jehož výrobě se Burton také podílel. Stále ale není jasno, zda na nabídku kývla. Taktéž se v minulosti počítalo s návratem jak Winony Rider do role Lydie Deetz, tak i Catherine O'Hary do role macechy Delii. Samotné natáčení by podle všeho mělo začít v Londýně někdy na přelomu jara a léta. 

A pak tu máme starý dobrý Nezvratný osud, filmovou sérii, kterou živila především morbidní zvědavost diváků. Opět se tak můžeme těšit na další skupinu nešťastníků, kteří se budou snažit za každou cenu uniknout smrti. A ne všem se to samozřejmě povede. I přestože projekt dostal od Warnerů oficiálně zelenou přednedávnem, o výrobě šestého filmu se mluvilo už minulý rok.

Od začátku podzimu roku 2022 už navíc víme, že na režisérkou stoličku tentokrát usednou Zach Lipovsky a Adam B. Stein, což rozhodně nezní špatně, protože oba dva filmaři jsou zodpovědní za scénář a režii k zábavnému sci-fi thrilleru Město podivínů (2018). 

Vyšlo také najevo, že Jon Watts, režisér všech tří filmů o Spider-Manovi s Tomem Hollandem, nakonec nezůstane pouze u role producenta, ale postará se také o scénář. Mezi další producenty budou patřit Wattsova žena Dianne McGunigle a veteránští producenti celé série, tedy Craig Perry a Sheila Hanahan Taylor. Filmová série se tak k fanouškům vrátí po více než deseti letech.

Každopádně doufejme, že obě chystaná pokračování nebudou svým předchůdcům dělat žádnou ostudu a bude se jednat o jaksepatří parádní comeback. Zatím ovšem není známo, kdy přesně bychom se mohli obou dvou filmů dočkat.