„Mornin'! Nice day for fishing, ain't it?“

Kdo někdy viděl alespoň pár videí od známé tvůrčí skupiny Viva La Dirt League, tak okamžitě ví, komu tahle věta patří. VLDL v dnešní době tvoří množství vtipných videí s primární cílovou skupinou hráčů od roku 2011. Za tu dobu stihli zaujmout přes tři miliony diváků krátkými videi ze světů her jako například PUBG, Red Dead Redemption, Dark Souls či sérií Epic NPC Man shrnující problémy MMO hráčů a NPC postav ve světě inspirovaném hrou World of Warcraft.

Poslední jmenovaná série se těší tak velké oblibě, že se skupina rozhodla vytvořit svůj zatím nejambicióznější projekt ve formě krátkého amatérského filmečku nazvaného Baelin's Route. Jde v něm o postavu dobráckého a zdánlivě omezeného NPC rybáře Baelina, který každý den chodí rybařit do malého jezírka uprostřed vesničky Honeywood a každému přeje dobré ráno. Film jako takový začal na Kickstarteru v březnu minulého roku s žádostí o 400 tisíc novozélandských dolarů (přibližně 6,1 mil. korun), které byly vybrány během devíti dnů.

Přečtěte si také: Final Fantasy VII Rebirth vylepší výkonnostní režim

I přes pokračování kampaně se počítadlo vybraných peněz bohužel zastavilo před druhým milníkem ze čtyř, který by zaručil výběr lepších scenérií a více postav v daných lokacích. Peníze však postačily alespoň na tvorbu základního filmu jako takového a výsledek se zdá být tím, co fanoušci přesně chtěli.

Množství efektů, narážky na situace hráčům víc než dobře známé, účinkující, které můžou fanoušci znát z různých sérií zkombinované zkušenostmi a schopnostmi této tvůrčí skupiny. To celé se nachází v téměř třičtvrtěhodinovém filmu sledujícím další jeden den v životě nevýrazné postavy Baelina, jehož předdefinovaná trasa se tentokrát poněkud zkomplikovala a zaručila mu dobrodružství, na které nezapomene do příštího restartu serveru.

Článek připravil a zdarma poskytl: Jiří Turnovský - Juriso